Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

EHF zadovoljan halom Čair

rssBookmark and Share

Niš 13.09.2011.

Delegacija Evropske rukometne federacije obišla je rekonstruisanu halu Čair i ocenila da su radovi na rekonstrukciji dobro urađeni i da Nišlije treba da budu ponosne na ovaj novi sportski objekat, spreman za vrhunska takmičenja.

EHF zadovoljan halom Čair

Inspekcija EHF-a, predvođena predsednikom Takmičarske komisije Janom Tjuikom, pregledala je ceo objekat i upoznala se sa tokovima radova i postignutim rezultatima.

- Čestitam Gradu Nišu na urađenom poslu. Smatram da je Niš dobio dobru halu i da Nišlije mogu biti ponosne na nju. Rukovodstvo Grada, arhitekte, EHF i svi ostali dobro su sarađivali i postigli odlične rezultate, ocenio je Tjuik.

Tjuik je dodao da je siguran da će u najskorije vreme svi detalji koje je zapazila ova komisija biti uspešno rešeni i da će najsitnije zamerke u najskorije vreme biti otklonjene i izrazio uverenje da će se u hali "Čair" održati odlično organizovano takmičenje.

Delegacija Evropske rukometne federacije zahvalila je Gradu Nišu na naporima da se za izuzetno kratko vreme završi rekonstrukcija i adaptacija hale Čair.

- Evropsko prvenstvo je najvažnije takmičenje za EHF, a radovi zadovoljavaju sve uslove. Preostaju mali, finalni radovi, ali oni nisu problem. Biće poslata prava slika u svet, rekao je Božidar Đurković, generalni sekretar Rukometnog saveza Srbije.

Evropsko prvenstvo od 15. do 29. januara 2012. godine biće održano u Nišu, Beogradu, Novom Sadu i Vršcu. U Nišu će igrati Nemačka, Švedska, Češka i Makedonija u okviru B grupe.

Prema rečima Martina Rosa, predstavnik zvanične marketing agencije EHF-, prvi put će slika Evropskog prvenstva u rukometu biti poslata u HD standardu. Televizijski signal iz Niša emitovaće se u 120 zemalja u svetu, u Južnoj i Severnoj Americi, ali i u Australiji. Član Gradskog veća Miodrag Radović najavio je da će uskoro početi i promotivna dešavanja u gradu, u susret ovom sportskom takmičenju.

- U gradu će biti postavljene dve velike rukometne lopte, a sat će odbrojavati 100 dana do početka prvenstva. Svakih nedelju do deset dana organizovaćemo aktivnosti koje će građane Niša podsećati da se bliži evropsko rukometno prvenstvo. Ispred TPC "Kalča" postaviće se rukometni gol, gde će moći da se igra. Nekoliko dana pred početak šampionata biće postavljene "fan zone" u blizini Kopitareve ulice, gde će biti mesto za druženje i okupljanje navijača, rekao je Radović i dodao da će Niš i Nišlije spremno dočekati Evropsko prvenstvo u rukometu.


Komentara: 0


#   Niš   delegacija   Makedonija   Evropsko prvenstvo   Miodrag Radović
@


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}