Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Jedriličarska regata na Bovanskom jezeru

rssBookmark and Share

Niš 15.04.2008. Autor: T.Todorović

Na Bovanskom jezeru, između Aleksinca i Sokobanje u petak, subotu i nedelju uspešno je organizovana Međunarodna jedriličarska regata, na kojoj je učestvovalo više od 60 takmičara iz naše zemlje, Bugarske i Makedonije.

Jedriličarska regata na Bovanskom jezeru

 Po veoma povoljnim uslovima za takmičenje, jer je oba dana bilo dosta vetra, takmičari su pokazali veliku umešnost i visoko poznavanje veštine jedrenja.

U nedelju uveče, posle završetka regate, proglašeni su pobednici. Najbolji u svojim takmičarskim klasama bili su Luka Tošić, iz Jedriličarskog kluba „Gemaks” – Beograd (klasa Optimist), Anđelija Milosavljević, iz JK „Zoran Radosavljević” – Niš (klasa Optimist-devojčice), Slav Okov i Nikolaj Vasilev, iz Jaht-kluba „Sofija” (klasa 470), Ladislav Polaček, iz JK „Palić” Subotica (klasa Fin), Milica Dukić, JK „Beograd” (klasa Laser Radijal), Milan Đorđević, JK „Gemaks” Beograd (klasa Laser Standard) i Maja Knežević, JK „Beograd” (klasa Laser 4,7). Najboljim jedriličarima uručene su nagrade i pehari, a u svakoj kategoriji nagrađena su po prva tri plasirana takmičara ili ekipe.

Regatu je, uz pokroviteljstvo grada Niša i opština Aleskinac i Sokobanja, organizovao Jedriličarski klub „Zoran Radosavljević” iz Niša.


 


#   Niš   Beograd   Bovansko jezero   regata   jedrenje   Zoran Radosavljević   Milan Đorđević
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima