Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Radnički je poražen od Crvene zvezde sa 5:1 u 29. kolu Superlige Srbije (VIDEO)

rssBookmark and Share

Niš 03.04.2022. FK Radnički

Nišlije su ostale na četvrtom mestu sa 40 bodova, a da bi ga sačuvale i otišle u plej-of sa njega, najverovatnije će morati da pobede Mladost u Lučanima u poslednjem kolu regularnog dela sezone.

Foto: Nj.P. Južna Srbija
Foto: Nj.P. Južna Srbija

Utakmicu u Nišu u subotu je obeležio Aleksandar Katai, koji je upisao het-trik i asistenciju, a sva tri gola dao je glavom.

Gosti su poveli u 25. minutu kada je Rodić iskoristio loše postavljanje domaće odbrane, prošao lako po levoj strani, idealno centirao, a Katai udarcem glavom iz peterca doveo šampiona Srbije u vođstvo.

Radnički je brzo odgovorio i izjednačio u 33. minutu. Bio je u ofsajdu mladi Mitrović prilikom pasa Kovačevića, ali je sudijska trojka odlično reagovala, pošto je loptom poslednji igrao Eraković. Mladi reprezentativac Srbije, rođen u Kanadi, našao se u situaciji jedan na jedan i lako je matirao reprezentativca Kanade Borjana, poravnao na 1:1 i stigao do osmog pogotka u sezoni.

VIDEO :AM PRES

Zvezda je brzo mogla do novog vođstva, ali je domaći sastav imao sreće u 39. minutu. U velikoj gužvi u kaznenom prostoru Radničkog najpre je Ivanić pogodio prečku, pa su redom pokušavali da šutiraju Pavkov, Dragović i Ohi, ali su bili izblokirani.

Radnički je u 41. minutu ostao sa desetoricom na terenu, zbog dva brza žuta kartona Savića. Ovaj detalj je značajno uticao na dalji razvoj meča.

Zvezda je u nastavku pritisla svim silama i brzo je stigla do 1:2. Akciju za gol iskreirali su štoperi gostujućeg tima. Dragović je uputio centaršut sa leve strane, Eraković je na drugoj stativi nadskočio Mićibućija i spustio loptu u peterac, gde je Mlađović loše reagovao i poslužio Kataija kao na tacni. Ovaj se samo poklonio i udarcem glavom sa tri metra pogodio mrežu.

Između drugog i trećeg gola su Kanga i rezervista Ben upropastili obećavajuću kontru Zvezde, a 1:3 je bilo u 61. minutu, kada je Katai upisao het-trik. Ponovo se Rodić našao u ulozi asistenta, kao i kod prvog gola, a „Zvezdina desetka“ se ponovo ubacila iz drugog plana, i glavom poslala loptu u mrežu pored golmana Dujmovića, koji nije bio dovoljno skoncentrisan i kumovao je ovom pogotku veoma lošom intervencijom.

Svoju briljantnu partiju Katai je krunisao u 75. minutu kada je asistirao Benu za 1:4. Kanga je izveo korner na prvu stativu, Katai je glavom asistirao za Bena, koji je bez problema poslao loptu u mrežu.

Konačan rezultat postavio je rezervista Krstičić u 86. minutu, samo tri minuta pošto je zamenio Kataija. Odigrao je dupli pas sa Pavkovom, izbio pred Dujmovića, predriblao ga i pogodio praznu mrežu.

REČ TRENERA:

Radoslav Batak, Radnički:

-Mi smo odlično ušli u utakmicu, onako kako smo se dogovorili. Hrabro, visoko i napadački. Mislim da je prvo poluvreme primer kako bi trebalo da izgledamo protiv ovako jakih rivala i ubuduće. Naravno, nakon crvenog kartona Savića se sve promenilo, pogotovo ako se uzme u obzir ko nam je bio protivnik. Zvezda je znala to da iskoristi, sve naše greške je kaznila. Smatram da konačan rezultat nije realan, ali je pobeda Zvezda potpuno zaslužena i čestitam joj. Zadovoljan sam određenim segmentima, nisam zadovoljan rezultatom, ali ovo će nam biti dobar podstrek za sledeću utakmicu u Lučanima.

Dejan Stanković, Crvena zvezda:

-Utisci su fenomenalni, jer je ovo bilo veoma teško gostovanje. Rekao sam da nećemo da pričamo o uslovima, kako njima, tako i nama, ali u celini teško gostovanje. Dobro smo ušli u meč, dali smo gol, potom ga naivno i primili, ali dešava se. Mislim da je crveni karton za domaće uticao na tok utakmice, ali to je fudbal. Momci su bili fenomenalni, a uvek je posle reprezentativne pauze pitanje da li ćeš se vratiti u onaj ritam koji si imao pre nje, a mi smo pokazali da smo u još boljem nego što smo bili. Još jedno finale je dobijeno na putu ka našem cilju od kog nećemo odustati. Hvala igračima i navijačima, bili su sjajni.

RADNIČKI: Dujmović, Vujadinović, Savić, Aksentijević, Mlađović, Kovačević (od 66. Arsić), Jamkam, Mićibući (od 77. Živojinović), Mesarović (od 77. Kasalica), Mitrović, Pavlov(od 61. Jovanović).

CRVENA ZVEZDA: Borjan, Gajić, Eraković, Dragović, Rodić (od 82. Gobeljić), Sanogo (od 82. Motika), Kanga, Ivanić (od 46. Ben ), Katai (od 82. Krstičić), Pavkov, Ohi (od 56. Srnić).

Defile legendi

Uoči početka meča, stadionom Čair „prodefilovali“ su članovi najslavnije generacije Radničkog, koji će za tri dana obeležiti ravno 40 godina od pobede na Hamburgerom sa 2:1 u prvoj polufinalnoj utakmici Kupa UEFA. Pristalice i jednog i drugog tima su ih sa svih tribina pozdravile gromoglasnim aplauzom.


#   Niš   fudbal   Radnički FK   Dejan Stanković   Crvena Zvezda
@NisRadnicki @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima