Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Раднички је поражен од Црвене звезде са 5:1 у 29. колу Суперлиге Србије (ВИДЕО)

rssBookmark and Share

Ниш 03.04.2022. ФК Раднички

Нишлије су остале на четвртом месту са 40 бодова, а да би га сачувале и отишле у плеј-оф са њега, највероватније ће морати да победе Младост у Лучанима у последњем колу регуларног дела сезоне.

Фото: Њ.П. Јужна Србија
Фото: Њ.П. Јужна Србија

Утакмицу у Нишу у суботу је обележио Александар Катаи, који је уписао хет-трик и асистенцију, а сва три гола дао је главом.

Гости су повели у 25. минуту када је Родић искористио лоше постављање домаће одбране, прошао лако по левој страни, идеално центирао, а Катаи ударцем главом из петерца довео шампиона Србије у вођство.

Раднички је брзо одговорио и изједначио у 33. минуту. Био је у офсајду млади Митровић приликом паса Ковачевића, али је судијска тројка одлично реаговала, пошто је лоптом последњи играо Ераковић. Млади репрезентативац Србије, рођен у Канади, нашао се у ситуацији један на један и лако је матирао репрезентативца Канаде Борјана, поравнао на 1:1 и стигао до осмог поготка у сезони.

ВИДЕО :АМ ПРЕС

Звезда је брзо могла до новог вођства, али је домаћи састав имао среће у 39. минуту. У великој гужви у казненом простору Радничког најпре је Иванић погодио пречку, па су редом покушавали да шутирају Павков, Драговић и Охи, али су били изблокирани.

Раднички је у 41. минуту остао са десеторицом на терену, због два брза жута картона Савића. Овај детаљ је значајно утицао на даљи развој меча.

Звезда је у наставку притисла свим силама и брзо је стигла до 1:2. Акцију за гол искреирали су штопери гостујућег тима. Драговић је упутио центаршут са леве стране, Ераковић је на другој стативи надскочио Мићибућија и спустио лопту у петерац, где је Млађовић лоше реаговао и послужио Катаија као на тацни. Овај се само поклонио и ударцем главом са три метра погодио мрежу.

Између другог и трећег гола су Канга и резервиста Бен упропастили обећавајућу контру Звезде, а 1:3 је било у 61. минуту, када је Катаи уписао хет-трик. Поново се Родић нашао у улози асистента, као и код првог гола, а „Звездина десетка“ се поново убацила из другог плана, и главом послала лопту у мрежу поред голмана Дујмовића, који није био довољно сконцентрисан и кумовао је овом поготку веома лошом интервенцијом.

Своју бриљантну партију Катаи је крунисао у 75. минуту када је асистирао Бену за 1:4. Канга је извео корнер на прву стативу, Катаи је главом асистирао за Бена, који је без проблема послао лопту у мрежу.

Коначан резултат поставио је резервиста Крстичић у 86. минуту, само три минута пошто је заменио Катаија. Одиграо је дупли пас са Павковом, избио пред Дујмовића, предриблао га и погодио празну мрежу.

РЕЧ ТРЕНЕРА:

Радослав Батак, Раднички:

-Ми смо одлично ушли у утакмицу, онако како смо се договорили. Храбро, високо и нападачки. Мислим да је прво полувреме пример како би требало да изгледамо против овако јаких ривала и убудуће. Наравно, након црвеног картона Савића се све променило, поготово ако се узме у обзир ко нам је био противник. Звезда је знала то да искористи, све наше грешке је казнила. Сматрам да коначан резултат није реалан, али је победа Звезда потпуно заслужена и честитам јој. Задовољан сам одређеним сегментима, нисам задовољан резултатом, али ово ће нам бити добар подстрек за следећу утакмицу у Лучанима.

Дејан Станковић, Црвена звезда:

-Утисци су феноменални, јер је ово било веома тешко гостовање. Рекао сам да нећемо да причамо о условима, како њима, тако и нама, али у целини тешко гостовање. Добро смо ушли у меч, дали смо гол, потом га наивно и примили, али дешава се. Мислим да је црвени картон за домаће утицао на ток утакмице, али то је фудбал. Момци су били феноменални, а увек је после репрезентативне паузе питање да ли ћеш се вратити у онај ритам који си имао пре ње, а ми смо показали да смо у још бољем него што смо били. Још једно финале је добијено на путу ка нашем циљу од ког нећемо одустати. Хвала играчима и навијачима, били су сјајни.

РАДНИЧКИ: Дујмовић, Вујадиновић, Савић, Аксентијевић, Млађовић, Ковачевић (од 66. Арсић), Јамкам, Мићибући (од 77. Живојиновић), Месаровић (од 77. Касалица), Митровић, Павлов(од 61. Јовановић).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан, Гајић, Ераковић, Драговић, Родић (од 82. Гобељић), Саного (од 82. Мотика), Канга, Иванић (од 46. Бен ), Катаи (од 82. Крстичић), Павков, Охи (од 56. Срнић).

Дефиле легенди

Уочи почетка меча, стадионом Чаир „продефиловали“ су чланови најславније генерације Радничког, који ће за три дана обележити равно 40 година од победе на Хамбургером са 2:1 у првој полуфиналној утакмици Купа УЕФА. Присталице и једног и другог тима су их са свих трибина поздравиле громогласним аплаузом.


#   Ниш   фудбал   Раднички ФК   Дејан Станковић   Црвена Звезда
@NisRadnicki @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима