Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

"Zaječarsko" doniralo milion dinara za razvoj sporta u Nišu

rssBookmark and Share

10.11.2016. Južna Srbija Info

Zaječarsko pivo u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije doniralo je milion dinara najuspešnijem streljačkom klubu u jugoistočnoj Srbiji „Niš 1881“.

"Zaječarsko" doniralo milion dinara za razvoj sporta u Nišu

Njegovi dosadašnji rezultati prepoznati su kao potencijal za ostvarivanje velikih uspeha u budućnosti. Zaječarsko, brend sa tradicijom dužom od 120 godina, zalaže se za dobrobit zajednice u kojoj posluje i želi da pruži svoj doprinos i podrži razvoj jugoistočne Srbije, odakle pivara i potiče.

Klub „Niš 1881“ postoji već 135 godina, najstariji je i najtrofejniji streljački klub u tom gradu i jedan od najuspešnijih streljačkih klubova u Srbiji. Iznedrio je 18 reprezentativaca u streljaštvu i 159 prvaka države u raznim disciplinama, među kojima su najpoznatiji reprezentativci Lidija Mihajlović i Andrija Milovanović. 


 
„Naše aktivnosti su usmerene ka promovisanju sportskog odnosa prema životu, zaštite životne sredine, fer-pleja i rezultata zasnovanih na trudu i upornosti. Zaječarska pivara je, na obostrano zadovoljstvo, dugogodišnji sponzor Olimpijskog komiteta Srbije i zajedno pružamo svoj maksimum kako bismo pomogli razvoju srpskog sporta. Kao što smo verovali u naše sportiste koji su nas predstavljali u Riju, verujemo i u potencijal streljačkog kluba u Nišu. Drago nam je što ćemo omogućiti bolje uslove za treniranje najtrofejnijem streljačkom klubu u ovom delu Srbije“, izjavio je direktor Zaječarske pivare, Dejan Vatović.

Potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije, Žarko Paspalj, pozdravio je sve prisutne i osvrnuo se na dugogodišnju saradnju.

Foto: Južna Srbija

 „Želeo bih da zahvalim Zaječarskom pivu na uloženim sredstvima koja doprinose razvoju srpskog sporta. Iako predstavnici sportskih klubova iz jugoistočne Srbije nisu osvojili veliki broj medalja na Olimpijskim igrama, prepoznali smo potencijal i mogućnost da ostvarimo velike rezultate i iznedrimo buduće šampione. Naša saradnja sa Zaječarskim pivom prevazilazi partnerski odnos i zadovoljstvo mi je da saopštim da će se nastaviti i u narednom olimpijskom ciklusu“, rekao je Paspalj.

Zaječarsko pivo podržaće naše olimpijce i na putu za Tokio 2020. godine.


#   Južna Srbija region   donacija   Darko Bulatović   Streljački klub Niš 1881     Olimpijski komitet Srbije
@DarkoBulatovic_ @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima