Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Dr Dinić pušten iz pritvora

rssBookmark and Share

Prokuplje 19.09.2015.

Bivši direktor Opšte bolnice „Dr Aleksa Savić“ u Prokuplju dr Dragan Dinić, kome je juče policija odredila meru zadržavanja do 48 sati zbog sumnje da je počinio krivično delo zloupotreba službenog položaja, pušten je nakon saslušanja kod višeg javnog tužioca u Prokuplju

Dr Dinić pušten iz pritvora

Dr Dinić se obratio svojim prijateljima na fejsbuku, gde je napisao status: Hvala svima na podršci. Kući sam. Idemo dalje, još odlučnije…

Podsetimo, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Prokuplju odredili su meru zadržavanja  do 48 sati D.D. (1968) bivšem službenom licu Opšte bolnice „dr Aleksa Savić“ u Prokuplju i I.P. (1976) službenom licu ove bolnice  zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Postoje osnovi sumnje da je D.D. u periodu od juna 2012. do kraja 2013. godine u saizvršilaštvu sa I.P. omogućio radnicima da koriste  VIP kartice, čije je račune plaćala bolnica u iznosu od preko 1.500.000,00 dinara. Takođe se sumnja da je I.P. u 2014. godini sa bolničkog računa izvršila plaćanje ovih računa u vrednosti vićoj od 2.000.000,00 dinara, čime su određenom broju osoba omogućili sticanje koristi u navedenom iznosu, a na štetu bolnice u Prokuplju.

D.D. se tereti da je u 2013. godini podelio 64 mobilna telefona u vrednosti od preko 5.000.000,00 omogućivši većem broju lica protivpravnu imovinsku korist, kao i da je  zaključio aneks ugovora sa VIP-om kojim se odriče premije u iznosu od preko 2.000.000,00 dinara, a na štetu bolnice. 

Osumnjičeni će uz odgovarajuću krivičnu prijavu biti sprovedeni višem javnom tužiocu u Prokuplju, prenose Topličke vesti.

 


#   Prokuplje   Dragan Dinić   Dr Aleksa Savić bolnica   pritvor   zloupotreba službenog položaja   krivično delo
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima