Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

31. decembra ističe rok za registraciju stambenih zajednica i izbor upravnika

rssBookmark and Share

Vranje 06.12.2017. Južna Srbija Info

U Vranju jeodržan je sastanak na temu registracija stambene zajednice i izbor upravnika, kojem su prisustvovali načelnik Gradske uprave, Dušan Aritonović i Jovana Antić, načelnica Odeljenja za urbanizam i imovinsko-pravne poslove i komunalno stambene delatnosti.

31. decembra ističe rok za registraciju stambenih zajednica i izbor upravnika

Otvarajući skup, načelnik Aritonović je rekao da Zakon o stanovanju i održavanju stambenih zgrada, predviđa novine, kojima se unapređuje oblast stanovanja, ali nameću nove obaveze.

,,Obaveze se tiču postavljanja upravnika zgrade, koji može biti izabran iz redova stanara, a ukoliko do toga ne dođe, onda lokalna samouprava postavlja licenciranog upravnika. Novina ovog zakona je da su stambene zgrade stekle status pravnog lica i da moraju imati upravnika”, dodao je Aritonović. 

Danijela Bandović, šef Odseka za komunalno-stambene poslove u Odeljenju za urbanizam istakla je da je današnji skup organizovan zbog veoma slabog odziva za registraciju stambenih zajednica, a sa ciljem poštovanja predviđenih zakonskih rokova i razjašnjenja svih nedoumica u vezi sa ovom problematikom. ,,Zakon o stanovanju propisuje rok od šest meseci za upis stambenih zajednica, a do sada je registrovano 17 od 200, koliko ih je na teritoriji grada, što ukazuje na izuzetno slab odziv.  Zelimo da sugrađane upoznamo za značajem registracije i naša služba će pomoći u razjašnjenju svih nedoumica”, naglasila je Bandović. Nakon toga održana je  prezentacija o registraciji stambenih zajednica.


#   Vranje   lokalna samouprava   upravnik   stambene zajednice   Dušan Aritonović   stambene zgrade   Zakon o stanovanju
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima