Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Jumko najavljuje krivičnu prijavu zbog isključenja struje

rssBookmark and Share

Vranje 05.06.2014. Beta

Holding kompanija Jumko podneće krivičnu prijavu protiv nepoznatog lica koje je naredilo da se kompaniji bez najave u utorak isključi struja čime je naneta šteta od 10,8 miliona dinara, izjavio je danas predsednik nadzornog odbora u kompaniji Branislav Popović.

Jumko najavljuje krivičnu prijavu zbog isključenja struje

Popović je izjavio da je Jumko u restrukturiranju što samo po sebi znači da nije u stanju da na vreme plaća sve obaveze, kao i da nije sporan dug kompanije Elektrodistribuciji od 30 miliona dinara, ali da nije smelo da se desi da struja bude isključena bez prethodne opomene.

"Smatramo da je nečija namera bila da se zaustavi kompanija jer nam je struja isključena dva dana nakon što je ministar odbrane od Jumka zatražio da ubrza proizvodnju i da naručene uniforme što pre isporuči vojsci, i odmah nakon što je većina radnika prekinula štrajk i počela da radi", kazao je Popović.

Prema njegovim rečima, Jumko je dobio struju danas u 10.30, nakon čega je odmah pokrenuta proizvodnja.

"Kada je isključena struja Jumku bez struje su ostali i Top sofa, odnosno Ditre Italia, čijih 500 radnika radi u iznajmljenoj hali u okviru kompanije Jumko u Vranju, kao i špedicija i carinska služba koje su u upravnoj zgradi Jumka, i njima je naneta velika šteta nenajavljenim isključenjem struje jer oni svoje obaveze izmiruju na vreme", rekao je Popović.

Jumko, u kome država ima oko 60 odsto vlasništva, zapošljava 1.700 radnika, a kompanija koja ima zaokružen proces proizvodnje specijalizovala se poslednjih godina za šivenje uniformi za domaće i inostrano tržište.


#   Vranje   struja   Jumko   Branislav Popović   bez struje   Ditre Italia
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima