Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niš: Perspektiva proširenja Evropske unije

rssBookmark and Share

Niš 26.06.2018. Južna Srbija Info

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović otvorio je danas na Univerzitetu u Nišu skup posvećen perspektivama proširenja Evropske unije za vreme predsedavanja Bugarske.

Niš: Perspektiva proširenja Evropske unije

On je ovom prilikom rekao da je ulazak Srbije u EU strateški cilj Republike Srbije i da Grad Niš, kao lokalna samouprava, čini sve da prati Vladu naše države na tom putu, ugrađujući reformske mere u svoje odluke. „Kroz usvajanje strateški važnih dokumenata i akcionih planova koji su u skladu sa dokumentima Evropske unije, želimo da doprinesemo ubrzanju procesa reformi i pokažemo da smo dobar partner Vladi Srbije u njenim nastojanjima da nas približi članstvu u EU“, poručio je gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Ambasador Bugarske u Srbiji Vlajkov poručio je da Srbija i Niš jesu Evropa i da Bugarska snažno podržava njen napredak ka članstvu u EU. On je naglasio da je iz tog razloga Sofijska deklaracija važna, ne samo što ohrabruje pridruživanje, već i zbog toga što u prvi plan stavlja krupne zajedničke projekte u oblasti infrastrukture, a oni pak ne samo da uspostavljaju saradnju među državama Zapadnog Balkana, nego i povezuju ljude a to je suština Evropske unije.

Komentara: 0


#   Niš   EU   Darko Bulatović   Bugarska   konferencija   lokalna samouprava   Univerzitet u Nišu
@DarkoBulatovic_ @


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}