Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Prva žrtva gripa u Nišu

rssBookmark and Share

17.01.2011. Danas

 - Žena iz Vranja, stara 62 godine, preminula je na Klinici za infektivne bolesti u Nišu, a u toku su provere da li je bila zaražena virusom gripa H1N1, rekao je juče direktor te klinike Žarko Ranković.

- Ona je preminula dva časa po prijemu na našu kliniku. Osim simptoma gripa, imala je hroničnu opstruktivnu bolest pluća i koronarnu bolest, što je verovatno pospešilo tešku kliničku sliku. Uzet je uzorak i poslat na analizu u Institut Torlak, a ne možemo reći da li je uzrok smrti grip dok rezultati ne stignu - kazao je Ranković.

- Uzorkovani materijal za virusološko ispitivanje pacijentkinje koja je u međuvremenu preminula, poslali smo na ispitivanje u Referentnu laboratoriju Instituta Torlak, a analize, koje bi potvrdile ili demantovale da li je i koji virus gripa u pitanju, neće biti gotove pre srede, rekao je za Danas Branislav Tiodorović, epidemiolog u Institutu za javno zdravlje u Nišu. Tiodorović ističe da bez laboratorijske potvrde ne može da se tvrdi da je pacijentkinja umrla od gripa.



#   dvor   Žarko Ranković   Branislav Tiodorović   Institut Torlak   infektivne bolesti   epidemiolog
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima