Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Trsteniku hitno potrebna voda za piće

Bookmark and Share

21.05.2014. Blic

Stanovnicima Trstenika hitno su potrebne velike količine pijaće vode jer sedam pokretnih cisterni ne mogu da zadovolje potrebe svih građana

Trsteniku hitno potrebna voda za piće

- Voda iz vodovoda se može koristiti samo za tehničku upotrebu, za ličnu higijenu ali ne i za piće i spremanje hrane. Zato nam je urgentno potrebna pomoć u vodi za piće! – ističe zamenik predsednika opštine Radomir Milunović.

Nakon tri dana rada teškom mehanizacijom sanirano je dve trećine puta do sela Planinica čiji su stanovnici već danima odsečeni od grada. U toku dana bi trebalo da bude završen i put do zaseoka Panjak a potom nastavljeni radovi ka selu Loboder.

- Odsečeni smo od sveta! Od četvrtka idemo planinskim stazama, zaobilazimo po šest, sedam kilometra uzbrdo, po klizavom putu. Da muka bude veća imamo i pet klizišta. U zaseoku ima 35 duša a među njima dosta starih – jada se Gerasim Tanasković iz Panjaka.

Sanitarna inspekcija zabranila je promet poljoprivrednih proizvoda sa teritorije opštine Trstenik koji su bili poplavljeni. Poplavljena sela pored Zapadne Morave su poznata po plasteničkoj proizvodnji povrća.

Jedan vod ABHO Vojske Srbije trebalo bi od danas da se uključi u sanaciju terena u Trsteniku.


#   voda   poplava       poplava 2014   sanitarna inspekcija
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima