Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Uz pomoć reciklomata na keju do do besplatnih koncerata

rssBookmark and Share

Niš 14.04.2022. Južna Srbija Info

U saradnji Grada Niša, JKP „Mediana“, Sekopaka i organizacije mladih KOMO18 na keju je postavljen reciklomat, brojač reciklirane ambalaže.

Foto: Grad Niš
Foto: Grad Niš

Kada broj jedinica ambalažnog otpada dostigne 100.000 mladi će obezbediti sebi koncert na keju po sopstvenom izboru glasanjem putem društvenih mreža i na druge načine. To će biti nagrada za trud koji čine kako bi kej bio čistiji i uredniji.

Akciji prikupljanja otpada na ovaj način pridružili su se zamenica gradonačelnice Niša Dušica Davidović, vršilac dužnosti direktora JKP „Mediana“ Ivan Mihajlović, generalna direktorka Sekopaka Violeta Belanović Kokir i Dimitrije Nešović iz organizacije mladih KOMO18.

Oni su ukazali na prednosti ovakvog načina prikupljanja i recikliranja otpada, pozvali sve mlade ljude da učestvuju u akciji, da obezbede sebi koncert i čuvaju svoj grad.

Reciklomat, veličine jedne trafike, ima dva otvora. U jednom se ubacuje staklo, a u drugom plastika, metal i tetrapak. Na displeju može da se pročita koliko je jedinica ambalažnog otpada reciklirano.


#   Niš   Medijana gradska opština   Dušica Davidović   reciklaža   reciklomat
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima