Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Džedajkon 2019. ovog vikenda u Oficirskom domu u Nišu

rssBookmark and Share

Niš 31.10.2019. Južna Srbija Info

Fanovi filmova, serija i stripova, ljubitelji igrica, azijske kulture, standap komedije, kao i naučne i epske fantastike mogu da počnu sa odbrojavanjem do ovogodišnjeg Džedajkona. Najveća konvencija popularne kulture u ovom delu Srbije po treći put se održava ovog vikenda u niškom Oficirskom domu.

Džedajkon 2019. ovog vikenda u Oficirskom domu u Nišu

Program za ovu godinu, između ostalog, donosi najveću BUM gejming arenu do sada sa preko 350 takmičara u popularnim igricama kao što su LoL, Fortnite i šampionatu južne Srbije u PES-u i FIFI.

„Na ulazu u Oficirski dom će biti veliki market skver u kome možete pronaći sve što ste ikada poželeli da kupite, a vezano je za fandom koji volite - od igračaka za decu, preko nakita i stripova, pa do ozbiljnih kolekiconarskih primeraka. Možete iskusiti lightsaber mačevanje u virtulanoj realnosti i postaviti novi rekord koji vam donosi nagradu ili učestvovati u Boardgame turniru“, poručuje Miloš Antić, osnivač Džedajskog pokreta u Nišu.

Na glavnoj Džedajkon bini posetioci će oba dana od 17 do 21 sat moći da uživaju u panel diskusijama o popularnom Džokeru ili Rik i Mortiju , K-POP plesu i takmičenju u Kosplej-u, ali u  stendap komediji i nastupu VOISE rok pop hora.

„Čućemo i životne priče onih koji su uspeli da prate svoje srce, rade ono što vole i pomažu drugima, a kao i svake godine, i ove ćemo proglasiti džedajske vitezove“, kaže Antić.

Ljubitelji Džedajkona će moći da učestvuju u kvizovima i osvoje super nagrade, a za najmlađe heroje organizovane su radionice na kojima će oni sami praviti igračke za svoje board igre.

Iz godine u godinu Džedajkon postaje sve popularniji posebno među decom i mladima, ali i odraslima koji nikada nisu izgubili dečiju iskru u sebi, pa uživaju da budu u dobrom društvu i opuštenoj atmosferi. U prethodne dve godine konvenciju je posetilo više od 5000 ljudi, a ono što karakteriše ovaj događaj jeste sloboda posetilaca da se kreativno izraze, pa i na ovogodišnji Džedajkon mogu da dođu kostimirani u svoje omiljene super heroje i likove iz filomova, serija ili igrica.  

Karte se prodaju po ceni od 350 dinara, a deca do 7 godina na na Džedajkon ulaze za dž!

Podsećamo da Džedajkon već tradicionalno ima i humanitarni karakter, pa će sredstva prikupljena od karata ove godine biti deo fonda za realizovanje drugog "Vlasina kampa – sila prati hrabre“, koji se organizuje za decu i mlade bez roditeljskog staranja.

Na sledećem linku možete da pronađete trejler za Džedajkon 2019.

link

Komentara: 0


#   Niš   film   strip   Džedaji   naučna fantastika   Džedajkon
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima