Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Festival orijentalnog plesa u Nišu

rssBookmark and Share

Niš 30.06.2018. Južna Srbija Info

Festival plesa, muzike, ljubavi i prijateljstva “RAKS Niš” održaće se 28-29. jula 2018. u Nišu i okupiće brojne ljubitelje orijentalnog plesa i muzike iz zemlje i inostranstva

Festival orijentalnog plesa u Nišu

Niš će biti domaćin jedinstvenog događaja na kome će nastupiti poznata imena u svetu orijentalnog plesa iz Srbije, Nemačke, Reunion Island-a, Argentine, Španije, Italije, Južne Afrike i Rusije.

Plesačice, plesači i svi ljubitelji orijentalnih – trbušnih plesova, tribal, fantazi, bolivud i folklornih igara uživaće u bogatom programu punom muzike, zanimljivih kostima, edukativnih radionica, takmičenja i sigurno dobre zabave. 

GALA VEČE održaće se 28. jula 2018 godine sa početkom u 21 sat na Letnjoj pozornici u Niškoj tvrđavi. 

JAVNI - OTVORENI NASTUPI i predstavljanje različitih stilova orijentalnih plesova biće organizovane tokom festivalskih dana u Tvrđavi i otvorene su za sve zainteresovane, dok je za radionice potrebna prethodna prijava na sajtu festivala. 

 Marina 'Ajsa Samia' Rehbein organizatorka festivala, inače svetski poznata plesačica i organizatorka sličnih festivala u Nemačkoj i Južnoj Africi, biće jedna od učesnica u programu, među kojima će se naći i poznata svetska imena koja će takođe održati i edukativne RADIONICE.

Među kvalitetnim inostranim instruktorima i izvođačima se izdvajaju Pili Rubí Bollywood Dance iz Argentine, Artemis Devald-Eberhardt iz Nemačke, Denisa De Paul iz Španije, Gracia Maneti i iz Italije, Latifa Sadi i Benjamin Ganova sa Reuniona, dalekog ostrva u Indijskom okeanu i mnogi drugi. 

Organizatori vas pozivaju da uzmete učešće u vikendu plesa i muzike, kao učesnici – plesači, gledaoci ili pak volonteri. Svakako ćete uživati u nastupima lokalnih i internacionalnih zvezda.

Sve informacije u vezi prijava, programa, otvorene bine i radionica dostupne su na internet stranici festivala - www.raks-nis.com

Organizaciju festivala pokrenuo je RAKS tim, na čelu sa Marinom Rehbein (Srbija/Nemačka), a njegovu realizaciju podržali su Turistička organizacija Niša, agencija Med Career Germany udruženje Adventure Travel Network iz Niša i brojni pojedinci i volonteri.

Komentara: 0


#   Niš   ples  letnja pozornica  Niška tvrđava   Turistička organizacija Niš   orijentalni ples  Raks Niš
@


 


[ Dodaj komentar ]