Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Pruži korak: Instaliraj aplikaciju "pruži korak" i pomozi deci oboleloj od raka

rssBookmark and Share

Niš 19.09.2019. Južna Srbija Info

Udruženje Nurdor pokrenulo je akciju sakupljanja novca za izgradnju Roditeljke kuće u Beogradu. Sada svi mogu da pomognu. Tamara Klarić i Bogdan Stevanović danas su krenuli iz Niša i pružili prvi korak.

Pruži korak: Instaliraj aplikaciju "pruži korak" i pomozi deci oboleloj od raka

Tamara Klarić i Bogdan Stevanović – dvoje mladih ljudi danas su napravili prvi od 260.000 korka u svojoj drugoj po redu humanitarnoj šetnji od Niša do Beograda. Cilj njihove akcije „Pruži korak!“ je prikupljanje sredstava za izgradnju nove roditeljke kuće u Beogradu koju gradi NURDOR.

Oni su danas 19. septembra, krenuli na pešačenje ispred dečjeg hemato-onkološkog odeljenja bolnice u Nišu, a stajališta za odmor i spavanje su predviđena u sedam mesta u Srbiji: Aleksinac (19.09) – Pojate (20.09) – Jagodina (21.09) – Svilajnac (22.09) – Smederevska Palanka (23.09) – Mladenovac (24.09) – Ripanj (25.09). Poslednjeg dana pešačenja, 26. septembra, biće organizovan Marš solidarnosti kroz Beograd, koji će početi od Sportskog centra Banjica u 15h i završiti se u parku Milutina Milankovića ispred Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj, što je i cilj Bogdanove i Tamarine šetnje.

Podršku njihovoj akciji pešačenja možete pružiti tako što ćete instalirati aplikaciju “Pruži korak” na mobilne telefone, koja će meriti vaše prepešačene korake i kovertovati ih u dinare, a sumu novca koju na taj način budete prikupili, NURDOR-u će u vaše ime donirati kompanije iz Srbije. Kao i uvek, NURDOR humanitarni SMS broj  1150 ostaje aktivan i na njega možete slati poruke sa sadržajem 1. Cena SMS-a je 100 dinara. Možete pomoći i uplatom na račun NURDOR-a: 170-30010715000-82, poziv na broj: 12345, svrha uplate: Pruži korak.

O novom pešačenju oni nam govore puni entuzijazma i sa željom da što pre krenu.

“Pešačimo ponovo, i opet zovemo Srbiju da pruži korak za bolju budućnost dece koja se bore protiv raka. Nakon prve “Pruži korak” šetnje bili smo uvereni da će ćemo ponovo pešačiti za novi humani cilj i na taj način pomoći mališanima da imaju što bolje uslove lečenja. U svetu u kakvom živimo imamo dve opcije: da sedimo sa strane, gledamo šta se dešava i kritikujemo i da ustanemo i preduzmemo nešto. Promena ce početi onda kad počnemo mi da se menjamo, a pravo mesto je uvek ovde i pravo vreme je uvek sada.”, poručuju Tamara i Bogdan.

Komentara: 0


#   Niš   Aleksinac   deca   NURDOR udruženje   humanitarna akcija   Tamara Klarić   Bogdan Stevanović   Pruži korak aplikacija
@NURDOR @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima