Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

6 медаља на КУП-у Србије у борбама

rssBookmark and Share

09.10.2012. КБС

На КУП-у Србије у борбама у конкуренцији кадете, јуниора и
сениора, КБС "Наисус" освојио је 6 медаља - 1 златну, 4 сребрне и 1
бронзану.

6 медаља на КУП-у Србије у борбама

У Хали спортова на Новом Београду у недељу (7.октобра) одржан је КУП Србије у конкуренцији кадета, јуниора и сениора, окупивши притом око 300 такмичара из целе Србије. По први пут је коришћен такав начин жребања да, у зависности од броја такмичара по категорији, су постављени носиоци категорија а на основу претходно постигнутих резултата. Оно што је донекле преседан јесте да ће такав систем бити употребљен и код такмичара ученичких појасева, те сваки резултат бити вреднован а у зависности од бодовне табеле, коју формирају тренери и селектори репрезентација.

Екипу КБС "Наисус" су сачињавали:
- Урош Митровић - кадет до 53кг (бронзана медаља)
- Александра Аћимовић - кадеткиња до 59кг (сребрна медаља)
- Борис Јанковић - кадет преко 65кг (сребрна медаља)
- Вукашин Здравковић - јуниор до 68кг (сребрна медаља)
- Александар Каличанин - јуниор преко 78кг
- Немања Митровић - сениор до 74кг (сребрна медаља)
- Милан Нужда - сениор до 74кг
- Игор Каличанин - сениор до 80кг
- Милош Андрејевић - сениор до 80кг
- Марко Милорадовић - сениор до 87кг
- Душан Ивковић - сениор преко 87кг (златна медаља)


- Иако су сви дали свој максимум, неколицина се ипак истакла. Александра, Борис и Вукашин су свој дебитантски наступ обележили сребрним одличјем што је велики подстрек за даљи рад. Урош је испред себе имао противника који је за главу ипо виши од њега али без икаквог страха га је нападао све време, те је личило на борбу Давида и Голијата.

Док код сениора, поред златног Душана, Игор је приказао велики напредак иако није могао до медаље, како је поклекао пред 1. носиоцем и дугогодишњим репрезентативцем Стојаном Рабијцем, који је и освојио овај КУП Србије. Највише се истакао Немања - освајач сребрног одличја, који и поред огромне жеље за наставак такмичења ипак услед задобијене повреде није наставио, што је била одлука доктора а и мене као тренера. Управо ова сребрна медаља ће му омогућити да на наредном првенству буде постављен за 2.носиоца у својој категорији !!! - рекао је први човек КБС "Наисус"-а - Небојша Анђелковић.

Сумирајући резултате, КБС "Наисус" је и на овом такмичењу био успешан вративши се са једним златним, четири сребрна и једним бронзаним одличјем. Већ наредног викенда, тачније 13.октобра, на истом месту се одржава КУП Србије у конкуренцији пионира те у формама за све старосне категорије. Надамо се да ће и то такмичење донети велике успехе и резултате вредне помена.



#   Урош Митровић   Небојша Анђелковић   Марко Милорадовић   сребрна медаља   бронзана медаља   златна медаља   Куп Србије   Немања Митровић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима