Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

9 медаља за КБС Наисус на "Serbia Kwon Open"-у

rssBookmark and Share

21.11.2012. КБС "Наисус"

Од ове године је Serbia Kwon Open по први пут понео титулу А класе турнира, на ком је шесточлана екипа КБС "Наисус"-а освојила чак 9 медаља - 6 златних, 2 сребрне и 1 бронзану

9 медаља за КБС Наисус на

У организацији Теквондо асоцијације Србије, а под покровитељством Европске теквондо уније, 17.новембра у Хали спортова на Новом Београду одржан је 5.Serbia Kwon Open. Након прошлогодишњег турнира, ТАС је аплицирао Европској теквондо унији да овај турнир добије ласкаву титулу А класе турнира. Поред Србије обележје А класе имају још и Мађарска, Аустрија, Немачка, Белгија, Финска, Данска и Шпанија. Управо из тог разлога окупило се доста квалитетних такмичара, међу којима и освајача Европских и Светских првенстава, попут Mustafa Yilmaz (Турска) - актуелни шампион Европе у синхроном тиму и бронзани у синхроном пару на истом, бронзани са Светског првенства 2011.год.; Ali Pourtaheri (Велика Британија) - бронзана медаља са Светског првенства 2010.год., док је на Commonwealth taekwondo championship 2011.год. освојио сребрну медаљу у синхроном пару те по златно одличје у индивидуалној конкуренцији и синхроном тиму.

На такмичење је пријављено преко 250 такмичара и 44 екипа из 17 земаља те у тако јакој конкуренцији КБС Наисус је остварио велики успех, освојивши чак 9 медаља - 6 златних, 2 сребрне и 1 бронзану. Шесточлану екипу и освајаче медаља представљали су:

Урош Митровић - индивидуално златна медаља
Борис Јанковић - индивидуално златна медаља, синхрони тим златна медаља
Александар Каличанин - индивидуално сребрна медаља
Стеван Ивковић - индивидуално бронзана медаља, синхрони тим златна медаља
Душан Ивковић - индивидуално сребрна медаља, синхрони тим златна медаља
Александар Костић - индивидуално златна медаља.

- Задовољан сам успехом мојих пулена а посебно што се ради о једном турниру А класе, који представља само степеник испод Европског првенства а каткад и Светског шампионата. Многим такмичарима ово је била последња провера пред Светско техничко првенство у Колумбији (Туња, 06.-09.децембра). За ових 9 медаља заслужни су и они који су веровали у нас те морам поменути на првом месту Градску општину Црвени Крст као и Спортски савез Ниша, којима се захваљујемо овом приликом. - рекао је први човек КБС "Наисус"-а - Небојша Анђелковић.

Део такмичарске екипе КБС Наисус ће већ наредног викенда (тачније 24.новембра) путовати за Земун, где ће се одржати 4.Imperium poomsae open те се надамо да ће се екипа и са овог такмичења вратити окићена медаљама.



#   Наисус КБС   Велика Британија   Урош Митровић   Небојша Анђелковић   сребрна медаља   бронзана медаља   Спортски савез   златна медаља   Спортски савез Ниша
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима