Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

9 medalja za KBS Naisus na "Serbia Kwon Open"-u

rssBookmark and Share

21.11.2012. KBS "Naisus"

Od ove godine je Serbia Kwon Open po prvi put poneo titulu A klase turnira, na kom je šestočlana ekipa KBS "Naisus"-a osvojila čak 9 medalja - 6 zlatnih, 2 srebrne i 1 bronzanu

9 medalja za KBS Naisus na

U organizaciji Tekvondo asocijacije Srbije, a pod pokroviteljstvom Evropske tekvondo unije, 17.novembra u Hali sportova na Novom Beogradu održan je 5.Serbia Kwon Open. Nakon prošlogodišnjeg turnira, TAS je aplicirao Evropskoj tekvondo uniji da ovaj turnir dobije laskavu titulu A klase turnira. Pored Srbije obeležje A klase imaju još i Mađarska, Austrija, Nemačka, Belgija, Finska, Danska i Španija. Upravo iz tog razloga okupilo se dosta kvalitetnih takmičara, među kojima i osvajača Evropskih i Svetskih prvenstava, poput Mustafa Yilmaz (Turska) - aktuelni šampion Evrope u sinhronom timu i bronzani u sinhronom paru na istom, bronzani sa Svetskog prvenstva 2011.god.; Ali Pourtaheri (Velika Britanija) - bronzana medalja sa Svetskog prvenstva 2010.god., dok je na Commonwealth taekwondo championship 2011.god. osvojio srebrnu medalju u sinhronom paru te po zlatno odličje u individualnoj konkurenciji i sinhronom timu.

Na takmičenje je prijavljeno preko 250 takmičara i 44 ekipa iz 17 zemalja te u tako jakoj konkurenciji KBS Naisus je ostvario veliki uspeh, osvojivši čak 9 medalja - 6 zlatnih, 2 srebrne i 1 bronzanu. Šestočlanu ekipu i osvajače medalja predstavljali su:

Uroš Mitrović - individualno zlatna medalja
Boris Janković - individualno zlatna medalja, sinhroni tim zlatna medalja
Aleksandar Kaličanin - individualno srebrna medalja
Stevan Ivković - individualno bronzana medalja, sinhroni tim zlatna medalja
Dušan Ivković - individualno srebrna medalja, sinhroni tim zlatna medalja
Aleksandar Kostić - individualno zlatna medalja.

- Zadovoljan sam uspehom mojih pulena a posebno što se radi o jednom turniru A klase, koji predstavlja samo stepenik ispod Evropskog prvenstva a katkad i Svetskog šampionata. Mnogim takmičarima ovo je bila poslednja provera pred Svetsko tehničko prvenstvo u Kolumbiji (Tunja, 06.-09.decembra). Za ovih 9 medalja zaslužni su i oni koji su verovali u nas te moram pomenuti na prvom mestu Gradsku opštinu Crveni Krst kao i Sportski savez Niša, kojima se zahvaljujemo ovom prilikom. - rekao je prvi čovek KBS "Naisus"-a - Nebojša Anđelković.

Deo takmičarske ekipe KBS Naisus će već narednog vikenda (tačnije 24.novembra) putovati za Zemun, gde će se održati 4.Imperium poomsae open te se nadamo da će se ekipa i sa ovog takmičenja vratiti okićena medaljama.



#   Naisus KBS   Velika Britanija   Uroš Mitrović   Nebojša Anđelković   srebrna medalja   bronzana medalja   Sportski savez   zlatna medalja   Sportski savez Niša
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima