Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Грујић напустио Хан и прешао у Пирот

rssBookmark and Share

Пирот 22.12.2012. Autor: OK Radio

Срђан Грујић (29), доскорашњи први центар Мораве из Владичиног Хана, члана 2. Мушке кошаркашке лиге Србије, (не)очекивано је напустио клуб коло пре завршетка јесењег дела првенства и потписао за екипу Пирота.

Грујић напустио Хан и прешао у Пирот

Миодраг Костић, спортски директор КК Морава, изненађен је одлуком Грујића да напусти клуб у коме је стекао афирмацију и био поштован.

- Грујић је све у клубу изненадио својим одласком, да нас напушта јавио нам је преко поруке, телефоном.

Смтарамо да није фер оставити другове и клуб коло пре завршетка првенства, посебно пред важну утакмицу са Железничаром из Инђије, нашим конкурентом за сам врх табеле – каже за ОК радио Костић, спортски директор КК Морава.

Спортски директор Мораве, један од љиди из тима који су од кошаркашког клуба локалног нивоа створио кошаркашки бренд на југу Србије, не крије разочарење одласком Грујића.

- Разочарани смо његовим понашањем, јер он је дете клуба, афирмисао се је код нас још у млађим категоријама.

Оно што је најбитније, а спортска јавност треба да зна клуб је према њему испунио све договорене обавезе пре почетка првенства. Он је своје принадлежности примао десет дан раније од предвиђеног уговореног термина – наводи Костић.

Навијачи Мораве су затечени јер је Груја био њихов љубимац.

- Грујић је искористио што је имао статус слободног игача и два дана пре завршетка ванредног прелазног рока отишао и потписао за Пирот.

Тачно је да је љубимац навијача и о томе је требало да води рачуна – истиче Костић.

Срђан Грујић, који је у Пироту и тренира пуном паром за нови клуб наводи да је из клуба отиша разочаран јер је очекивао да буде сагледан на прави начин и да му се испуне обећања која је добио пре почетка првенства.

- Тачно је да су материјалне принадлежности према мени месечно на време испуњаване, али ми смо имали и други договор који није испоштован.

Тај договор за мене много је битнији од месечне плате. Имам 29 година, породицу и не могу да живим од плате коју примам у Морави.

Друго, тачно је да сам љубимац публике, али они који су ме изневерили треба да се питају зашто је то тако. Колика је моја улига била у успесима Мораве, посебно када смо улазили у 2. Мушку лигу.

Као Ханчанин, ваљда сам заслужио да будем испоштован и да ми се обећано испуни како бих могао нормално да живим са породицом – каже Грујић.

У Пирот је отишао по позиву, пресудио је финасијски моменат, много бољи него у Морави.

- Без обзира што имамо добар финасијски уговор, никад не био отишао у клуб који се такмичи у лиги нижој од оне где сам био да у Пироту нису превладали спортски и такмичарски мотиви.

Пироћанци се боре за прво место, стварају моћну екипу и очекујемо да догодине будемо у 2. Мушкој лиги.

Морави желим све најбоље, нека покажу да су кошаркашки бренд више на делима него на речима - наводи Грујић.

Екипа Пирота која се са екипом Књажевца бори за прво место и прелазак међу друголигаше довођењем Грујића обезбедила је позицију класичног центра искусним кошаркашем који је играо и за Војводину 2, Беочин и Беле орлове у Првој шведској лиги.

Након играња у Шведској Грујић се вратио у Мораву у којој је играо до прошлог викенда и са којом је прошле сезоне изборио улазак у Другу лигу Србије, бившу Прву "Б" лигу.

Срђан Грујић је рођен 1983. године, висок је 206 центиметра и подједнако добро игра у одбрани и нападу.

Грујић је играо за Мораву на све 12 утакмице 2. Мушке лиге Србије. Одиграо је 309 минуа или 25,8 по уткмици, Постигао је 117 поена или 9,8 по утакмици. Остварио је 28 скокова у нападу и 80 у одбрани.

 


#   Пирот   кошарка   Владичин Хан   Миодраг Костић   Срђан Грујић   Морава КК   Пирот КК   прво место   ОК Радио
@okradio_rs @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима