Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Разредни дриблао Стефана Јовића

rssBookmark and Share

20.09.2014. Д. МИЉКОВИЋ | Новости

Први Нишлија који је заиграо у кошаркашкој репрезентацији посетио своју школу. Репрезентативац причао о двобоју са америчким спортистима у финалу

Разредни дриблао Стефана Јовића

Члан сребрне кошаркашке репрезентације Стефан Јовић није заборавио на своје ђачко доба, па се сребрном медаљом са Светског првенства похвалио ученицима и професорима средње школе „Никола Тесла“. Разредни старешина Зорана Милосављевића морао је да испуни обећање и да одигра „један на један“ са младим плејмејкером.

Више од два сата Стефан се дружио са ученицима и професорима, а најузбудљивији део дружења био је окршај са професором електронике Зораном Милосављевићем, који му је био разредни старешина. Победио је разредни (2:1), али му је Стефан дао бод предности тако да је резултат нерешен.

- Једва сам чекао да заиграм против разредног. На часовима сам више волео да причам о кошарци него о електроници. Молио сам разредног да одиграмо једну утакмицу, али ме је он одбијао уз опаску да „треба да прво порастем и да научим да играм кошарку“. Поносан сам што сам успео да га одобровољим - прича бивши ученик који је завршио смер електротехничар рачунара.

- Професори су ме увек подржавали у мојим спортским активностима и драго ми је што сам успео да им се одужим овом медаљом. Верујем да ће их бити још, али никада нећу заборавити своје прве спортске кораке - каже Стефан, који је за школски тим играо и фудбал и рукомет, а што се учења тиче, био је „јако врло добар“ ученик.

„Сребрни“ Јовић је био стрпљив и са ученицима који су хтели да се сликају са њим и одличјем. Он им је са поштовањем причао о кошаркашима САД који су били апсолутни фаворити.

- Најлепши је доживљај играти против најбољих светских играча. Срећан сам што се нисмо уплашили и што смо се достојно супроставили. Поред медаље велико признање ми је што сам од најбољег кошаркаша Хардена добио качкет који ће чувати целог живота.


ПОНОСНИ НА БИВШЕГ ЂАКА

БИВШИ ученик обећао је да ће спортске манифестације које се дешавају у школи подржати јер му је „Тесла“ посебно драга.

- Сви у школи смо на њега јако поносни, и од срца му желимо да следећи пут донесе златну медаљу - каже директор Небојша Соколовић.


#   кошарка   Стефан Јовић   Никола Тесла   средње школе
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима