Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

800 нових радних места у новој фабрици "Магна" у Алексинцу - Вучић присуствовао свечаном отварању

rssBookmark and Share

Алексинац 19.10.2021. Јужна Србија Инфо

Председник Републике Србије Александар Вучић присуствовао је данас свечаном отварању фабрике Magna Seating d.o.o. Оџаци - огранак Алексинац и том приликом поручио да је важно да људи могу да раде и да у свом граду виде будућност.

Фото: Димитрије Голл
Фото: Димитрије Голл

„Канадска компанија, а Руси су нам домаћини. Када смо 2012. године први пут били у Оџацима, био је план тада да запосле 800 људи, а само овде у Алексинцу је 800, док у Србији запошљавају 2.600 радника“, рекао је председник Вучић и додао да су Алексинац и Оџаци важни, као  и њихов даљи развој.

Председник Вучић је истакао да је у Алексинцу важно да нема фискалне проблеме, али да ће до краја године бити доста тога урађено, од реконструкције болнице, канализације до обилазнице.

„Алексинац је 2012. године имао просечну плату од 287 евра, данас је 445 евра, важно је да људи могу да раде и да ће ова фабрика запослити велики број људи“, навео је председник Вучић и захвалио канадским пријатељима који су се одлучили да своју фабрику отворе управо у Алексинцу.

„Овде у Алексинцу, данас сам видео добру енергију, мотивисане и насмејане људе и желим вам да останете у свом Алексинцу и да се поносите својим местом, баш као што се ми поносимо вама“, поручио је председник Вучић и захвалио радницима што на најбољи начин учествују у привлачењу директних страних инвестиција.

„Ништа ово не би било могуће да немамо овако добре и вредне људе“, закључио је председник Вучић и додао да ће држава морати да обезбеђује још више посла, бољи животни стандард, како у Алексинцу, тако и у другим местима.


#   Алексинац   Александар Вучић   радна места   Магна Алексинац
@avucic @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима