Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Грамер добија 3640000 евра за нова радна места

rssBookmark and Share

Алексинац 30.07.2013. Алексинац Нет

Немачка фирма "Грамер" отвара своју другу фабрику у Алексинцу, у којој ће посао наћи 520 нових радника.
У Алексинцу је боравио министар Млађан Динкић који је потписао уговор о субвенцији у износу од 3640000 евра

Грамер добија 3640000 евра за нова радна места
Министар финансија и економије Млађан Динкић потписао је у Алексинцу уговор са представницима немачке фирме "Грамер група" о отварању нове фабрике у том граду.

Како је истакао Динкић, нова фабрика ће запослити 520 радника, до краја следеће године, а по сваком раднику влада ће Грамеру дати 7.000 евра.

Нова фабрика биће отворена на месту садашње фабрике "Сирокос", коју ће Грамер купити и чију ће реконструкцију завршити до краја године, рекао је Динкић.

Реч је о фабрици за производњу наслона за седишта за возила марке Ауди, Бе-ем-ве, Фијат, и још десетак произвођача аутомобила широм света.

Динкић је уговор потписао са генералним директором Грамера Пјерлуиђијем Ђионеом, пошто је претходно имао разговаре иза затворениох врата са предствницима локалне самоуправе.

"Моменат за пословање у Србији је врло добар јер Влада Србије пружа подстицаје инвеститорима. Задовољни смо јер овде имамо и квалификовану радну снагу", каже Ђионе.

У Алексинцу је стопа незапослености 52 одсто, што је двоструко више од републичког просека, 8.000 људи је без посла, а највећи колектив је намачка  фабрика у којој је 805 радника.

"Тешко је свим локалним самоуправама у Србији због времена у коме живимо, али то и јесу посебни изазови да може нешто више да се учини за своју средину", каже председник општине Алексинац Ненад Станковић.

Идустријска зона града, која се наслања на Коридор 10 биће интересантнија за потенцијалне инвеститоре уколико Војска Алексинцу уступи 17 хектара земљишта некдаашње касарне.

 

Коментара: 0


#   Алексинац   Грамер   Млађан Динкић   Ненад Станковић   коридор 10   председник општине   без посла
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима