Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Израелци отврају фабрику намештаја у Кушумлији, посао за 100 радника

rssBookmark and Share

Куршумлија 03.07.2018. Јужна Србија Инфо

У Куршумлији је прошле недеље званично потписан записник о примопредаји зграде бивше Модне конфекције “7 Јули”, којем су присуствовали директор израелске компаније ”Wood Feel” – Ран Авиад, председник општине Куршумлија – Радољуб Видић и директор компаније “Симпо Шик” – Милорад Андрејевић.

wood-feel.com
wood-feel.com

Захваливши свима који су омогућили да поменута компанија дође у Куршумлију, директор Ран Авијад истакао је да ће се баш у Куршумлији производити намештај за светско тржиште по најсавременијој технологији. Од октобра месеца ова компанија покренуће производњу намештаја у Куршумлији. Према његовим речима намештај за светско тржиште производиће се у сарадњи са предузећем „Симпо ШИК“ које ће производити шпер плочу од храстовог дрвета.

„Користићемо најсавременију технологију у производњи намештаја, а план је да се у наредних 90 дана адаптира зграде бивше Модне конфекције “7. Јули” хала за производњу и монтажа машина и опреме“, казао је директор ове израелске компаније. Наводећи да је већ ангажовано петоро радника, Авиад је најавио је да ће у почетном периоду бити ангажовано око стотину радника као и да ће већа група радника убрзо бити послата на обуку у Израел.

„Имамо развојни програм који предвиђа континуирано повећање производње и запошљавање нових радника“, казао је директор компаније „Wood Feel“ и најавио да ће намештај произведен у Куршумлији најпре бити представљен на Сајму намештаја у САД.

Председник општине Куршумлија, Радољуб Видић, тим поводом нагласио је да је реч о првој страној инвестицији у Куршумлији, оценивши да је запошљавање 100 радника у нашем граду „исто као да је посао добило 10.000 људи у Београду“.

„Сваки запослени радник за нас много значи јер у општини имамо око 30 одсто незапослених“, казао је Видић, додајући да је важно што ће и реновирање простора у коме ће бити смештена нова фабрика, радити домаће фирме.

Коментара: 1


#   Куршумлија   Радољуб Видић   фабрика   председник општине   намештај   Симпо Шик   Израел   Родољуб Видић   Wood Feel намештај
@


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+) (-)

    Mejn, 28.11.2020.:
    Vest je objavljena 2018, evo kraj 2020 ta firma i dalje nema više od 10ak zaposlenih.


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима