Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Лакше искључење са грејања u Нишу

rssBookmark and Share

21.09.2015.

Град делимично попустио пред захтевима удружења нишких скупштина станара.
Привремена одјава са мреже била би бесплатна уз репрограм дугова.

Већник Милош Банђур најављује олакшану одјаву са топловода
Већник Милош Банђур најављује олакшану одјаву са топловода

Корисници даљинског грејања у Граду на Нишави ове сезоне ће, после одлуке Градског већа, моћи много лакше да се привремено искључе са топловодне мреже "Градске топлане". Осим што су на последњој седници услови по том питању знатно олакшани, најављено је и да ће пред наредну грејну сезону, свако ко жели моћи потпуно да обустави испоруку грејања у својим становима.

Најважнија новина у одлукама Градског већа тиче се оних који желе да привремено стопирају услуге ЈКП "Градска топлане, који су далеко једноставнији од оних који су важили раније.

- Услуге привремене обуставе радиће се о трошку градске топлане, и корисник своја дуговања неће морати да измири у потпуности до тог тренутка, већ постоје разни начини да репрограмом врати дуг, и није више потребна сагласност читаве Скупштине станара. Сви корисници који привремено обуставе даљинско грејање биће у обавези да омогуће контроле и својих комшија, али и радника ЈКП "Градска топлана" - рекао је градски већник Милош Банђур.

Градско веће дозволило је и корисницима даљинског грејања да се трајно искључе са топловодне мреже, а без мешања правосудних органа. Ово ће Нишлијама бити омогућено али тек следеће године, јер тај посао, како кажу, мора да се обавља само ван грејне сезоне.

- Мораће свакако да испуне одређене услове, да им то допусте њихове комшије, да се обави провера да ли то искључење неће утицати на друге станаре, с тим што ће бити у обавези да допусте контролу скупштине станара - образлаже Банђур у градском већу задужен за комуналије. - У тим случајевима корисници ће бити у обавези да имају измирена сва дуговања према Топлани, и поред тога ће моћи поново, уколико то желе, да се прикључе, али ће и тада сами сносити трошкове.

Према проценама, челници града не сматрају да ће њихово предузеће бити угрожено или оштећено, јер у овом захтеву за искључење са система даљинског грејања поднело је само око 1.000 грађана, што у односу на тридесетак хиљада корисника није велики број.

Одлуке које је донело нишко Градско веће, требало би да усвоје и одборници градског парламента већ на следећем заседању, које је заказано за средину идуће недеље.

ПРОТЕСТ ОСТАЈЕ

У Удружењу Скупштина станара истичу да заказани протест за 23. септембар испред зграде Скупштине Ниша остаје на снази.

- Потребно је да се заштите и сви они који се неће искључивати са мреже, а њима је битна цена коју ће плаћати за топле радијаторе, тако да борба и даље траје - каже Саша Костић, председник Удружења скупштина станара.

Новости

Коментара: 0


#   искључење   Градско веће   Градска топлана ЈКП   Милош Банђур   Градски већник     даљинско грејање   Удружење скупштина станара   Саша Костић
@Milos_Bandjur @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима