Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нови Пословно-управљачки центар у Врању

rssBookmark and Share

Врање 27.08.2018. Јужна Србија Инфо

Канцеларија за локални економски развој Градске управе Врање, која важи за најбољу у Србији, реализовала је у сарадњи са Министарством привреде пројекат израде техничке документације за изградњу Пословно-управљачког центра са тренинг центром за развој радне снаге и едукационим центром, у Слободној зони у Бунушевцу.

Нови Пословно-управљачки центар у Врању

Тренинг центар је јединствени објекат те врсте у овом делу Србије и представља одрживи институционално-технички механизам за континуирану едукацију производних и административних профила у складу са потребама инвеститора, као и развој и промену структуре радне снаге у дужем периоду, са посебним освртом на информационе технологије.

Опредељена локација, површине 8.336м2, се налази у Слободној зони Врање, на простору Плана детаљне регулације Бунушевац, поред Бунушевачког пута и у непосредној близини фабрика Геоx и Дитре Италиа. Планирани објекат је бруто површине 2.343м2, а између осталог садржи халу за обуку производних радника, учионице, просторије за пословне сусрете, конференције, стручне скупове, као и просторије за ПД Слободна зона Врање.

У складу са урађеном техничком документацијом и прибављеном грађевинском дозволом, Канцеларија за локални економски развој је пријавила пројектни предлог за изградњу Тренинг центра по расписаном јавном позиву ЕУ ПРО и у току је евалуација поднетих пројектних предлога. ЕУ ПРО ПРОГРАМ финансирају Европска унија и Влада Републике Србије. Овај капитални пројекат је пример доследности и континуитета развојне политике града Врања, у којој се посебна пажња посвећује развоју радне снаге као једној од кључних претпоставки економског развоја.

Коментара: 0


#   Врање   Влада Републике Србије   слободна зона   Дитре Италиа   Канцеларија за локални економски развој   Министарство привреде   Слободна зона Бунушевац Врање   Пословно-управљачки центар
@Vlada_SR @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима