Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Стимулативне цене за произвођаче млека у Топлици

rssBookmark and Share

Прокупље 04.09.2020. Јужна Србија Инфо

Осим откупне цене, произвођачи могу да остваре и стимулације за испоручено млеко од стране правних лица или предузетника, као и подстицаје које додељује Министарство пољопривреде.

Илустрација
Илустрација

Правилником о условима, начину и обрасцу захтева за остваривање права на премију за млеко, предвиђено је да произвођач преда најмање 3.000 литара крављег млека по кварталу, одсносно 1.500 литара произведеног млека на подручју по отежаним условима рада у пољопривреди.

-Право на коришћење премије на млеко има правно лице, предузетник и носилац породичног, пољопривредног газдинства под условом да је уписан у Регистар пољопривредних газдинстава, да је пријавио врсту и број животиња и извршио обележавање и регистрацију грла у Централну базу података, изјавила је саветодавац за сточарство у Пољопривредно стручној и саветодавној служби Прокупља (ПСС) Душка Петровић.

Премија за млеко исплаћује се квартално. Да би остварио ово право произвођач млека треба да га преда правном лицу или предузетнику који се бави прерадом млека.

-Тренутна премија за литар млека је јединствена и износи седам динара. У наредном периоду очекује се да ће износ премије зависити од квалитета млека, каже она и наглашава да се захтеви за доделу премија подносе квартално.

Правилником је предвиђено да кориснику, на наменски рачун, буде исплаћена премија најкасније у року од три дана од дана уплате средстава правном лицу или предузетнику којима је испоручено млеко.

Коментара: 0


#   Прокупље   Топлички округ   млеко   сточарство   откуп   Министарство пољопривреде   Пољопривредна стручна служба
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима