Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Студентима и пензионерима попуст за возне и авио-карте, око 1. децембра 10.000 динара корисницима социјалне помоћи

Bookmark and Share

29.10.2023. ТВ ПРВА

Позиција Србије није лака, али људи немају разлога за бригу, спремни смо да испуњавамо ствари које се не тичу признања тзв. Косова и чланства у УН, рекао је председник Србије Александар Вучић. Довољно смо одговорни да заштитимо своју земљу, каже председник. Поновио је да ће изборе расписати у среду или четвртак, казао је вучић гостујући н ТВ Прва, преноси РТС.

Фото: РТС скриншот
Фото: РТС скриншот

По 10.000 динара корисницима социјалне помоћи биће исплаћено око 1. децембра, а слепим, дементним, старијим особама са неизлечивим болестима биће такође исплаћено по 10.000 динара, најавио је Вучић. Председник Србије најавио да ће пензионери корисници картица имати попуст од 30 одсто за возне и 15 одсто за авио-карте.

Председник Србије Александар Вучић рекао је за ТВ Прва да наша земља није у лакој позицији. "Издржали смо, издржаћемо, земља иде напред", каже председник.

"Људи немају разлога за бригу, спремни смо да испуњавамо ствари које се не тичу признања тзв. Косова и чланства у УН, али неко мора да формира ЗСО, а Приштина то не жели и измишља трик за триком на штету нашег народа на КиМ", истакао је Вучић.

Према његовим речима, цела прича је нека врста зачараног круга.

"Нисам тражио никакво пропратно писмо, као што је рекао Курти. Ја сам рекао да смо спремни да испунимо своје обавезе, а онда сам ставио запету, и додао да не можемо да прихватимо ништа што је везано за признање Косова или чланство у УН. То сам говорио и у Охриду, и у Кишињеву, сваки пут сам то говорио", рекао је Вучић.

Додаје да се саветовао са правницима и професорима, и да зато сваки пут инсистира на та два питања.

"Нема временског оквира за решавање косовског питања, а упркос бројним напорима да се Србија изолује, то се није догодило, јер смо имали много пријатеља, а увек ће постојати наше комшије које ће безусловно увек бити против нас", подвукао је Вучић.

Пензионерима и студентима попуст за возне и авио-карте

Председник Србије је најавио да ће пензионери корисници картица имати попуст од 30 одсто за возне и 15 одсто за авио-карте.

Рекао је да ће студентске картице почети да се издају од 1. децембра, и да ће за њих важити 20 попуст за возне и 10 одсто за авио-карте "Ер Србије".

Такође, рекао је да ће од 1. децембра корисницима социјалне помоћи бити исплаћено 10.000 динара, као и 10.000 лицима за пружање неге, слепим, дементним и старијим особама са неизлечивим болестима.

Додао је да у Србији има 170.000 корисника социјалне помоћи и 51.000 оних који добијају новац за туђу негу и помоћ.

"Сви ће добити по 10.000 динара. У наредном периоду биће ових једнократних давања", најавио је председник.

Навео је да ово није први пут и да ће пензионери добити по 20.000 динара.

"Водим рачуна да се понашам домаћински, биће мамографа у сваком месту"

Председник Вучић је рекао да увек води рачуна да се понаша домаћински и буде обавештен о свему што у земљи недостаје или треба да се уради, као што је то био случај са мамографима, али да су притисци у вези са питањем КиМ огромни и ситуација увек неизвесна.

"Да будем сасвим отворен, некако најкривљи, јер увек гледате да се понашате домаћински, али бавити се Косовом ужасно је тешко, ту је много притисака, чекате који ће папир следећи да вам изнесу, не зато што нисте пристали на нешто него ако прође – прође", рекао је председник. 

Додао је да поред "1.000 других ствари" као што су набавка респиратора у корони, хитна набавка вакцина, јако му је тешко, јер прођу ствари за које је мислио да је немогуће да прођу, да нису биле приоритетне. 

"Набави респираторе и вакцине први, а онда вам прође нешто што мислите да је немогуће – да нема мамографа у Лесковцу. Могу да замислим да нема у Бабушници, али сада ће бити и у Бабушници и у Пироту, Белој Паланци. У Владичином Хану, а не само у Врању, па ћемо даље, да све наше жене имају где да се прегледају и да реагују одмах, да заштитимо сваки живот, то је од пресудног значаја", рекао је председник. 

Истиче да ипак није срећан, јер како је рекао, живимо у времену у ком не примећујемо друге, и у ком се живи брже те је намера да у наредном периоду у обиласку целе Србије разговара директно са грађанима. 


#   Александар Вучић   студенти   пензионери   економија
@avucic @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима