Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

"Симпо шик" из Куршумлије креће са радом

rssBookmark and Share

Прокупље 01.12.2010. Извор: Јужне вести

Ремонт погона лесонита у куршумлијском комбинату „Симпо-шик“ приводи се крају и очекује се да производња у њему почне средином децембра.

Осим око 130 тона лесонита који ће се према садашњим предвиђањима производити дневно, планира се и израда оплемењеног леоснита у разним дезенима. Поред лесонита, покренуће се и производња водоотпорне шпер- плоче која се до сада нигде не производи на нашем тршишту. У ремонт и опремање погона до сада је уложено 5 милиона евра.

Боривоје Урошевић, председника УО комбината, каже да је у току уређење електронике и замена коморе за термичку обраду и климатизацију, односно монтирање пресе.

- Осим радника који приводе крају инсталирање опреме, у комбинату су оформљени и тимови радника који су задужени око свих неопходних припрема за отварање овог погона у коме ће се по први пут води рачуна о пречишћавању отпадних вода и заштити животне средине - наглашава Урошевић, додајући да ће се у погону упослити 180 радника.

После две године паузе, марта ове године куршумлијски комбинат је почео са радом. Тада је Министарство економије и регионалног развоја одобрило око осам милиона евра за покретање производње. Прорадили су погони пилане, паркетаре, масива, као и погон шперане. Тада је запослено више од 300 радника.


Коментара: 0


#   Прокупље   Министарство економије   Боривоје Урошевић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима