Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Срби неће "албанску робу": Други дан радње на северу КиМ под катанцем до даљег

rssBookmark and Share

Косовска Митровица 02.07.2019. РТС, Јужна Србија Инфо

Све радње, угоститељски и привредни објекти на северу Косова и Метохије су закључани. Од јуче је све стало, ништа не ради, а до када ће то трајати одлучиће Удружење привредника, који не могу да послују више од седам месеци због приштинске таксе од сто одсто на производе из централне Србије. Привредници заседају у 19 часова.

Фото: РТС
Фото: РТС

Житељи Косовске Миторвице су обезбедили залихе, али је питање докле ће трајати. Нема промена у односу на јучерашњи дан. Радње, локали, угоститељски објекти ни данас неће радити, јавља дописник РТС-а. 

Председник Удружења привредника на северу Косова и Метохије Радош Петровић рекао је да ће ова мера бити на снази све док Приштина не укине таксе.

Петровић истиче да су упозоравали да не могу да послују са таксама и да је ово изнуђено стање.

Због мера косовске владе, односно високих намета, роба из централне Србије не стиже до Срба ни на северу ни на југу КиМ.

У Бошњачку махалу, у северном делу Митривице, око 11 сати довезена су два камиона из јужног дела града - реч о прехрамбеној роби и роби за свакодневну употребу. 

Нико од Срба који живе у северном делу се није одазвао овом позиву и не купује ову робу.  

По најави косовског премијера Рамуша Харадинаја да ће отворити привремене велепродаје заједно са косовским трговцима, у Бошњачку махалу у северној Миторвици јуче су такође довезена два камиона са робом за продају.

Нудили су воду, уље, брашно, средства за хигијену, задржали су се пар сати, а продавци на камионима су рекли да Срби нису показивали интересовање да тргују. У близини камиона видно је било присуство полиције.

У етнички мешовитом делу северне Косовске Митровице, у Бошњачкој махали, радње чији су власници Албанци јуче су биле отворене. Међутим, Срби нису куповали у њима. 

Очи свих упрте су у међународну заједницу и Београд. Из Београда стижу поруке да неће оставити овдашње Србе. 

 

Коментара: 0


#   Косово и Метохија   Албанци   Косовска Митровица   таксе   Приштина   продавнице   санкције   бојкот
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима