Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

3х13: Седница Сената Универзитета у Нишу у понедељак одлучује о предлогу новог ректора

rssBookmark and Share

Ниш 10.05.2024. З. Стојнић, Јужна Србија Инфо

У понедељак, 13. маја, на седници Сената Универзитета у Нишу биће познато име кандидата који ће бити предложен Савету Универзитета за новог ректора. Тројица кандидата - Драган Манчић, Небојша Ранђеловић и Јован Степановић - суочавају се са последњим кораком у процесу избора. Интерсанто или случано, седница је 13. маја, у 13 часова, бира се тринаести ректор.

Фото: Јужна Србија Инфо архива
Фото: Јужна Србија Инфо архива

Савет Универзитета треба да потврди кандидата који ће бити предложен од стране Сената.

Предлог кандидата за 13. ректора Универзитета у Нишу биће утврђен тајним гласањем чланова Сената, који чине ректор, проректори, представници свих факултета и студената. Кандидат за ректора мора добити више од половине гласова од укупног броја чланова Сената како би био предложен Савету Универзитета.

Седница Сената Универзитета заказана је за понедељак, 13. маја, с почетком у 13 сати, где ће бити донета одлука о новом ректору, чија ће улога имати значајан утицај на даљи развој ове најважније високошколске установе.

Имена три кандидата и њихова ангажованост су привукли пажњу. Драган Манчић, актуелни декан Електронског факултета, Небојша Ранђеловић, редовни професор Правног факултета и државни секретар у Министарству просвете, као и Јован Степановић, професор Технолошког факултета у Лесковцу, су тренутно на фокусу интересовања.


#   Ниш   избори   Универзитет у Нишу   Небојша Ранђеловић   ректор
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима