Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

"Беби паркинг" за опремање Породилишта, још једна "акција" - шта се десило са средствима од "хуманитарног" паргинга код ОШ "Свети Сава"?

rssBookmark and Share

Ниш 25.03.2024. З. Стојнић, Јужна Србија Инфо

ЈКП "Паркинг сервис" Ниш је поставио "беби паркинг" места на три локације у граду, "исцртано" још дестеак. Ова акција има за циљ прикупљање новчаних средстава од паркирања како би се набавила медицинска опрема која ће бити донирана нишком Породилишту.

Фото: Град Ниш скриншот
Фото: Град Ниш скриншот

Три "беби паркинг" места се налазе испред зграде Гинекологије у Нишу, а средства од тих места ће бити уплаћена као помоћ породилишту. Та специфична паркинг места су обележена исцртаним родом.

Сва "беби паркинг" места, која су смештена у улицама Зетској, Војводе Танкосића и Пријездиној, доступна су свим корисницима "зелене зоне" по тренутним ценама паркирања. Паркирање на овим местима се плаћа регуларно, по тренутним ценама у зеленој зони, а део прихода ће бити издвојен за набавку опреме за породилиште.

Родитељи деце рођене од 1. јануара 2024. ће имати право на бесплатне сате паркирања током првих годину дана од рођења детета, као и на 30 бесплатних "беби паркинг" карата које ће важити за све зоне и један сат паркирања, уз одређене услове.

Директор УКЦ Ниш, проф. др Зоран Перишић, је изразио захвалност на друштвеној одговорности ове иницијативе, истичући да ће паркирање на овим местима допринети побољшању услова за маме из Ниша и региона. Градоначелница Ниша,

Драгана Сотировски, је нагласила да Град Ниш ради на опремању Породилишта и усмерава све донације и градска предузећа ка том циљу.

"Од данас у граду имамо посебна места са којих ће уплате за паркинг ићи за опремање нашег нишког Породилишта. 15 места у граду "Паркинг сервис" је исцртао код најважнијих градских институција. У УКЦ Ниш годишње се роди око 3 500 беба, а ново Породилиште које ће држава градити у Нишу омогућиће будућим мајкама много боље услове", написала је градоначелница ниша на свом званичном ФБ налогу.

Планира се увођење "беби паркинг" карата за родитеље новорођенчади како би се олакшало паркирање и подржала ова хуманитарна иницијатива.

Сваккао лепа акција, али још увек нема информације од сличне акције, када је паркинг под шљаком код ОШ "Свети Сава" претворен у "хуманитарни". . 

Осим информације да поред ускраћивања ватромета за дочек Нове године, да ће и средстава од хуманитарног паркинга код ОШ "Св. Сава бити пресусмерена у хуманитарне сврхе….Коме и кад.. . не зна се за сада…

 

 

 


#   Ниш   Драгана Сотировски   хуманост   Паркинг сервис   породилиште   Универзитетски клинички центар ниш   хуманитарни паркинг   Беби паркинг
#GradonacelnicaN @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима