Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Бесплатни прехрамбени пакети помоћи прокупачким пензионерима са најнижим пензијама

rssBookmark and Share

Прокупље 08.11.2023. Јужна Србија Инфо

Нешто више од 700 прокупачких пензионера чије пензије не прелазе 20.631,53 динара, ових дана добија поклон пакете са основним животним намирницама за чију набавку је Удружење пензионера у Прокупљу издвојило нешто више од 390.000 динара.

Бесплатни прехрамбени пакети помоћи прокупачким пензионерима са најнижим пензијама

-Ради се о прехрамбеним пакетима који садрже два килограма брашна килограм шећера, литар зејтина, кутију чаја и килограм соли, док се од поделе средстава за хигијену овог пута одустало због здравствених разлога, како се хемија не би мешала са храном, казао је председник прокупачког Удружења пензионера Милован Вичићевић

-Надамо се да ће ова наша мала помоћ пензионерима са најнижим примањима добро доћи, истиче Вучићевић и додаје да то удружење више пута годишње и на друге начине помаже својим члановима.

– Наши чланови могу у свако доба да добију новчане позајмице за куповину огревног дрвета, угља, за куповину лекова, плаћање електричне енергије и комуналија, за куповину зимнице, животних намирница, гардеробе и свих других потрепштина, истиче Вучићевић.

Он подвлачи да пензионери могу да добију новчане позајмице од 5.000 до 20.000 динара са роком отплате највише на осам месеци и то без камете. Пензионери могу да се одлуче и за мањи рок отплате у зависности од својих примања, а за ту намену прокупачко Удружење пензионера ове године издвојило је 20.000.000 динара.

Подела бесплатних пакета са храном прокупачким пензионерима са најнижим пензијама је у току и према речима запослених у том удружењу, за пакете влада велико интресовање тако да су за само пар дана готово сви пакети већ подељени.

Коментара: 0


#   Прокупље   социјална помоћ   Удружење пензионера Прокупље
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима