Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Девети Сајам за пензионере у Нишу: Широка подршка за старије грађане

rssBookmark and Share

Ниш 10.03.2024. З. Стојнић, Јужна Србија Инфо

У склопу низа иницијатива усмерених ка подршци старијим грађанима, Ниш је домаћин Деветог Сајма пензиона у Официрском дому, догађаја који се завршава данас. Свечано отварање јуче је обавио је министар у Влади Србије, Милан Кркобабић, док је заменица градоначелнице Ниша, Душица Давидовић, срдачно поздравила учеснике и посетиоце у име града домаћина.

Фото: Град Ниш
Фото: Град Ниш

Циљ овог догађаја није само пружање информација већ и обезбеђивање разноликих активности које ће омогућити старијим особама квалитетно провођење слободног времена, забаву и дружење.

Више од 50 штандова пружа одговоре на питања која интересују пензионере, а међу излагачима се истиче банка Поштанска штедионица као генерални спонзор сајма. Осим информација о повластицама, пензионери могу добити и савете о путовањима по повољним ценама и очувању здравља кроз физичке активности.

Министар Кркобабић је нагласио да само повећани бруто друштвени приход отвара простор за даљи раст пензија, истичући важност јачања привреде ради одржавања равнотеже између пензија и плата.

Заменица градоначелника Ниша, Душица Давидовић, нагласила је да град предузима кораке како би побољшао квалитет живота пензионера, нудећи бесплатан градски превоз старијим од 70 година и подржавајући рад пензионерских клубова.

На сајму су организоване бројне креативне радионице, а чланови Удружења пензионера из Ниша, Београда, Лесковца и других градова припремили су специјалан програм.

Уз подршку лекара Дома здравља Ниш, најстарији суграђани могли су бесплатно проверити вид, крвни притисак и ниво шећера у крви.

Девети Сајам пензиона у Нишу обећава да ће пружити подршку, информације и разноликост активности како би старији грађани остали активни, здрави и повезани са заједницом.

 

 


#   Ниш   пензионери   Душица Давидовић   Милан Кркобабић   Сајам за пензионере
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима