Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Добротворна изложба фотографија и слика под називом „Медицинари у уметности“

rssBookmark and Share

Ниш 21.11.2023. Јужна Србија Инфо

Добротворна изложба фотографија и слика под називом  „Медицинари у уметности“ аутора Бориса Шакића, Марије Симовић и Дејана Радонића

Добротворна изложба фотографија и слика под називом  „Медицинари у уметности“

Борис Шакић
Борис представља своје концептуалне фотографије које се надовезују на друга уметничка дела да би заједно дефинисале данашњег човека кроз камеру психологије и психијатрије. Скенирањем QR кода на неким сликама повезују се фотографија и други облици уметности, да би тако интегрисане оставиле дубљи утисак на посматрача. Примарни циљ изложбе је да се подигне свест публике о духовним стањима која доминирају савременим светом и уједно пробуди жеља да помогнемо мање срећнима од нас.

Марија Симовић
Овом изложбом Марија жели да дочара своје осећаје и импресије са разних чаробних места на Медитерану.  Догађаји, пејзажи, људи, емоције – све је измешано у боје лета и тако пренето на платно као приче које се надовезују једна на другу… Мириси, укуси, музика која прожима све… И љубав која све повезује.

Дејан Радонић
Дејан својом камером бележи откривања нових култура, крајолика, и људи. Тиме себи ствара једну нову животну димензију која је ослободјена од зоне комфора. Уједно, фотографијама из разних крајева света настоји да пренесе део узбудјења које доноси свака нова дестинација онима који нису имали прилике да путују.

среда, 22. новембар 2022. у 19 сати

Галерија Нишког културног центра

 


#   Ниш   изложба   медицина   фотографије   Нишки културни центар   Буди хуман организација   Галерија НКЦ   лекари
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима