Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Донација од краљевске породице Крађорђевић, за младог нишког кларинетисту

rssBookmark and Share

22.02.2024. З. Стојнић, Јужна Србија Инфо

Чело српске краљевске породице, престолонаследник Александар и принцеза Катарина су у Краљевском двору у Београду свечано уручили нови кларинет Андрији Јашаревићу, младом виртуозу на овом инструменту. Овј гест има за циљ да подржи Андрију у његовом образовању и усавршавању у музици.

Фото: Породица Карађорђевић
Фото: Породица Карађорђевић

Средства за набавку кларинета обезбеђена су због великодушности хуманитарне организације Лајфлајн из Чикага, која већ деценијама ради под покровитељством Краљевског Височанства. Андрија се обратио Фондацији Принцезе Катарине за помоћ, а захваљујући великодушној донацији госпође Наде Стивенс, која је одражавала супруга Дејвида Стивенса, омогућена му је набавка новог инструмента.

Андрија, студент Факултета уметности у Нишу, департмана за музичку уметност, путује сваког дана из свог родног града Алексинца до Ниша како би студирао. Он има велику жељу да посвети цео свој живот музици, а наставак образовања му је од великог значаја. Захваљујући овој донацији, Андрија ће наставити да развија свој талент и да пружи свој допринос у музичкој уметности.


#
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима