Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Фантомски кран у Пироту

rssBookmark and Share

Пирот 25.05.2011. Извор: РТС

Грађевински кран на напуштеном градилишту у пиротском насељу Нова болница већ пет година представља опасност за станаре оближњих кућа. Колико ће још дуго бити ту није познато, јер се не зна ко је дужан да га уклони.

Ко је надлежан да уклони опасност
Ко је надлежан да уклони опасност

На само два метра изнад кровова неколико кућа у насељу Нова болница у Пироту, грађевински кран већ пет година угрожава безбедност станара и пролазника, али и саобраћаја, јер се налази у непосредној близини регионалног пута Пирот-Лесковац.

"Наравно, кран се окреће без престанка, због ветра не сме да се фиксира, тако да представља проблем за околне куће и њихове станаре уколико се деси да падне", каже Милош Манојловић.

"Деца су стално ту у дворишту, играју се", истиче Ана Тошић. "Није уопште пријатно кад знате да вам је кран тачно изнад куће."

Мештани насеља Нова болница кажу да им нико до сада није објаснио зашто кран није уклоњен, иако је градилиште напуштено.

Кран је постављен пре пет година, када је планирана изградња геронтолошког центра преко пута пиротске болнице. Од тада су постављени само темељи за тај центар. Грађевинска фирма која је требало да га изгради је пропала, а власник фирме је у бекству.

Надлежни у Општини Пирот тврде да до сада нису предузимали мере за уклањање крана, јер су очекивали да ће се јавити потенцијални инвеститор који би наставио радове.

У међувремену, уместо геронтолошког центра, бивши инвеститор је добио дозволе за градњу пословно-тржног објекта.

Шеф одсека инспекцијских послова СО Пирот Саша Јовановић објашњава: "Дошли смо до података да је кран у власништву извесног физичког лица, узели изјаву за записник од њега, тако да ћемо у будућем периоду донети решење којим ћемо практично наложити да се кран са наведене локације уклони."

Уколико власник крана не поступи по решењу општинске инспекције, кран ће бити присилно уклоњен. До тада, станарима изнад чијих се кровова свакодневно "шета" кран остаје да се надају да неће бити временских непогода и јаког ветра.


#   Пирот   Саша Јовановић
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима