Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Фондација "Новак Ђоковић" помогла опремање новог вртића и нишком насељу Брзи Брод - Леонтина на свечаности

rssBookmark and Share

Ниш 12.04.2022. Јужна Србија Инфо

У нишком насељу Брзи Брод, данас је свечано отворен нови вртић „Бродић“ у оквиру ПУ „Пчелица“. "Новак Ђоковић" Фондација је комплетно опремила све просторије намештајем, играчкама, књигама, потрошним материјалом и креветићима за спавање.

Фото: Град Ниш
Фото: Град Ниш

Нови вртић имаће једну старију јаслену, две мешовите групе и две групе предшколаца. 

Драгана Сотировски, Маја Кремић, национална директорка Фондације и Светлана Митић, директорка ПУ „Пчелица“ пресекле су врпцу и вртић предале деци и васпитачима, а његовом отварању је присуствовао и председник Скупштине града Ниша др Бобан Џунић као и председници градских општина, начелници градских управа и директори јавних предузећа.Свечаност су додатно увеличали малишани из вртића ПУ „Пчелица“ као и Дечији хор „Чаролија“ и сама Леонтина Вукомановић.

„Град Ниш и Новак Ђоковић Фондација успешно сарађују  и лако се договарамо о заједничким пројектима које желимо  да реализујемо. Вртић у Брзом Броду је пример који неће остати усамљен  и ми нашу сарадњу и договоре настављамо. Ово је само још један ка новом кораку, а то је да реконструишемо још једну зграду у граду и од ње направимо велелепни вртић. Отварањем овог вртића листу чекања смо значајно скратили у односу на број који смо затекли пре 19 месеци, а „Бродић“ ће нам омогућити додатно смањење и приближити нас циљу коме тежимо – вртић за децу без чекања“, казала је градоначелница Ниша Драгана Сотировски.

Маја Кремић, национална директорка Новак Ђоковић Фондације , осврнула се на пројекте које ова организација организује на територији општине Медијана.

„Пресеретни смо што смо данас са вама у Брзом Броду. Када смо крајем прошле године започели кампању Сезона даривања, нисмо ни слутили да ћемо, уместо 100, заправо бити у могућности да помогнемо чак 275 деце на територији општине Медијана, али како то иначе бива, живот пише фантастичне приче и овај пројекат у Брзом Броду  само је један у низу  успешних које Град Ниш и Новак Ђоковић Фондација реализује на обострано задовољство. Увек је лакше и лепше ићи заједно и зато верујем да ћемо се сви заједно радовати за још доста предшколских установа које у овом граду планирамо да урадимо.“, казала је Маја Кремић.

Светлана Митић, директорка ПУ „Пчелица“ је поздрављајући све  присутне истакла да је њихова жеља да сваки део града има вртић и да нема више листе чекања.

„Дугујем велику захфалност Фондацији Новак Ђоковић са којима већ дуги низ година сарађујемо, а ја се надам да ће се она наставити на обострано задовољство и да ово није последњи вртић који отварамо на овај начин. Успели смо да у овим временима отворимо овај вртић и деци омогућимо још једну подстицајну средину за раст и за развој, једну средину у којој ћемо моћи да имплементирамо наш програм „Године узлета““, истакла је директирка ПУ „Пчелица“ Светлана Митић“.

Митић је додала да се отварањем Вртића „Бродић“ у Брзом Броду значајно смањити листа чекања ПУ „Пчелица“, која тренутно броји 500 малишана. Било је  дана, додала је она, када је на тој листи било и 2000 малишана.

Брзи Брод ће поред ће поред новог вртића, реконструисане школе, балон сале, добити још један објекат, зграду амбуланте, казала је градоначелница Ниша Драгана Сотировски. Пројекат је завршен, чека се извођач радова, тако да ће убрзо бити стављен камен темељац и започети изградња, истакла је Сотировски.

 

Коментара: 0


#   Ниш   Драгана Сотировски   Брзи Брод   Леонтина Вукомановић   вртићи   Пчелица ПУ   Новак Ђоковић фондација
#GradonacelnicaN @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима