Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Градоначелница Ниша и њена заменица се одричу помоћи од 40 хиљада динара коју додељује Град ради превазилажења енергетске кризе

rssBookmark and Share

Ниш 11.10.2022. Нишке вести, Јужна Србија Инфо

Градоначелница Драгана Сотировски изјавила је данас да ће се она и њена заменица Душића Давидовић одрећи исплате од 40. 000 динара помоћи која, како каже, законски припада свим функционерима на сталном раду, ради превазилажења енергетске кризе у предстојећем периоду.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

"Ја сам се и прошле године одрекла те помоћи, прошле године је то била помоћ за сузбијање Ковида. И овде године моја заменица и ја нећемо примити ту помоћ. Одрекле смо се тог новца, не зато што нам 40 хиљада не значи ништа, већ не желимо да га узмемо из буџета. Нисам могла да утичем на став своје помоћнице, као што не могу ни на остале функционере, своје сараднике. Они као функционери по закону имају права, то право имам и ја. Ја ћу тог права да се одрекнем и не видим ничег лоше. Фактички нећу моћи да подигнем, тако да нећу моћи ником ни да их дам“, објашњава Сотировски.

По закону о запосленима у аутономној покрајини и јединицама локалне самоуправе, Сотировски истиче да то није ничији хир, већ да то функционерима који су на сталном раду припада.

„Да ли ћете да се одрекнете тога или не, то је на вама да одлучите“, каже Сотировски.

Број фукционера који остварују права на помоћ за превазилажење кризе од 40. 000 динара, није прецизирала.

Подсетимо, одборник Миодраг Станковић захтева да Град Ниш одустане од исплате 40. 000 динара помоћи функционерима на сталном раду и да тај новац преусмери на социјално угрожене.


#   Ниш   Драгана Сотировски   новчана помоћ   Душица Давидовић
#GradonacelnicaN @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима