Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Градска општина Медијана, прикључила се обележавању Дечије недеље Да нас буде више - „Медијана за бебу више“

rssBookmark and Share

Ниш 06.10.2023. Јужна Србија Инфо

Манифестацијом "Медијана за бебу више" и низом занимљивих активности, изазовима и авантурама, играма и дружењем са најмлађим суграђанима, Градска општина Медијана обележава Дечију недељу.

Градска општина Медијана, прикључила се обележавању Дечије недеље Да нас буде више - „Медијана за бебу више“

Неза Незаобилазно такмичење ове традиционалне манифестације је такмичење у пузању беба, где је победу однео 16-омесечни Урош Трајковић и на циљ стигао за 11,13 секунди, за њим Вукашин Јанковић (10 месеци) за 13,85, док је треће место припало Дуњи Занфт (10 месеци), која је на циљ стигла за 16,03 секунди. 
Поред радионица цртања по лицу, осликавања чаша и израде наруквица пријатељства, сафари и гусарских игара, куглања, декорације балонима и дружења са ликовима омиљених цртаних филмова, прасетом Пепом, Мини и Микијем Маусом, Спајдерменом, малишани су могли да уживају јашући коње Удружења „Зоопланет“.
Најмлађим посетиоцима Светосавског парка, придружили су се и ученици ОШ“Ћеле Кула“ и ОШ“Цар Константин“.
Председник Градске општине Медијана Небојша Коцић, рекао је овом приликом, да је ово „десета манифестација „Медијана за бебу више“ којом желимо да укажемо на значај родитељства и проширења породице и придружимо се државним мерама у области пронаталитетне политике, која је приоритет у раду Медијане.“
„Од почетка године одобрена су средства за 31 дете, које је прво рођено у недељи, по 120.000 динара за треће дете у породици, којих је било 61 и за четврто одобрена су четири захтева од по 150 хиљада једнократно“, додао је председник.
Коцић је подсетио да је ГО Медијана, од ове године, кренула са новим мерама подстицаја са одобравањем средстава за 4. и 5. дете у породици и да се размишља о новим мерама.
Дружење са најмлађим суграђанима, уз нове игре и изазове, биће настављено сутра, 07.октобра 2023.године, у парку Свети Сава, од 11 до 14 часова, али због великог интересовања биће одржано и у петак 13.октобра, у истом термину.

 


#   Ниш   Медијана градска општина   Небојша Коцић   Медијана за бебу више
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима