Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Хоћу, мајко, хоћу у градску чистоћу: Бора Чорба снимио песму за нишке комуналце (ВИДЕО)

rssBookmark and Share

26.02.2016. В.Торовић, Блиц, Јужна Србија Инфо

Комунално предузеће у Нишу, ангажовало Бору Чорбу да подржи акцију о рециклажи

Будућност је у ђубрету: Бора Ђорђевић
Будућност је у ђубрету: Бора Ђорђевић

Познати рокер Бора Ђорђевић и његова група “Рибља чорба” снимили су песму “Гласај за рециклажу“ која је посвећена рециклирању отпада. Београдски рокери су песму направили да би указали на значај рециклаже у заштити животне средине, у оквиру кампање коју води нишко Јавно-комунално предузеће “Медиана“.

- Када сам као дете сисао палац, хтео сам да постанем комуналац. “Да предузеће Медиана у мени добије најбољег члана. Сањао сам да будем примљен за стално у наше нишко комунално - стихови су Борине песме.

Бора Ђорђевић каже да је “најпогододнији да пева о ђубрету и чистачима”, додајући да је једна од његових песама “Остани ђубре до краја”. Поред тога, Бора је својевремено певао и “Хоћу, мајко, хоћу у градску чистоћу”.

- Шалу на страну, хтео сам да се укључим у ову кампању и да помогнем „Медиани“ јер сам пореклом Нишлија. У Нишу су рођени и мој деда и отац. Други разлог је што не верујем у Европску унију, али је рециклажа једина добра ствар коју су грађани европских земаља добро урадили. Зато и хоћу да наши људе схвате колико је важно да се рециклира отпад. Будућност Србије је у ђубрету - изјавио је за “Блиц” легендарни рокер.

Директор „Медиане“ Братислав Вучковић каже да је логично било да ангажују Бору Чорбу за ову кампању.

- Он и његова група стално у својим песмама помињу чистаче, ђубре, чистоћу... Заиста не знам ко би на бољи начин преставио значај рециклаже, чистоће и заштите животне средине. Тимошенко Милосављевић и Александар Блатник већ својом „ Азбуком рециклаже“ анимирају Нишлије да рециклирају отпад - каже Вучковић.

Нишка “Медиана“ је до сада грађанима бесплатно поделила 18.000 рециклажних канти у две општине. Ове године би требало да се набаве нове канте за Нишлије из још три градске општине.

ВИДЕО: И.Коцић, You Tube

Извор: Блиц,  Фото: Горан Срданов, РАС Србија

video...

Коментара: 0


#   Медиана ЈКП   Братислав Вучковић   песма   Бора Ђорђевић   Рибља чорба група   Тимошенко Милосављевић   рециклажа   рибља чорба   Александар Блатник   спот   градске општине
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима