Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Хуманитарни паркинг поред школе „Свети Сава“

rssBookmark and Share

Ниш 16.08.2022. Нишке вести, Б.Љ., Јужна Србија Инфо

Поред Основне школе „Свети Сава“ у Нишу протеклих дана изграђен је паркинг са 200 паркинг места, упркос томе што су грађани више пута протестовали због најављене градње и потписивали петицију којом су захтевали да се радови обуставе.

Фото: Б.Љ.
Фото: Б.Љ.

Маја Ранђеловић, архитетка и мајка једног од ученика школе „Свети Сава“ казала је да је руководство града сачекало распуст и годишње одморе како би паркинг скоро комплетно завршили.

„Искористили су то што је у граду остало врло мало људи, како би насипали тај простор и поставили расвету. Као и припремни радови и ти радови су завршени без постављања табле са основним информацијама о градилишту“, изјавила је Ранђеловић.

Она је казала да су се родитељи слали Министарству просвете, Школској управи Ниш, грађевинској и просветној инспекцији захтев да се градња паркинга обустави, али да су се сви прогласили ненадлежним.

„Питање је ко ће бити надлежан уколико деца крену да се разбољевају због издувних гасова аутомобила или уколико крену да се догађају саобраћајне незгоде због гужве која ће се неминовно стварати поред школе кад паркинг буде отворен“, рекла је Ранђеловић.

Она је подсетила да је град започео градњу паркинга на само 20 метара од школе иако Правилник о општем образовању који је Министарство усвојило 2019. године предвидја да зграда школе не сме бити ближа од 50 метара извору буке и загађења.

Коментара: 0


#   Ниш   Свети Сава ОШ   паркинг
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима