Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Изумео уређај који спречава крађу струје

rssBookmark and Share

Дољевац 25.10.2014. НТВ-Јужна Србија Инфо

Када се деси кратак спој, укључење напона било би немогуће уколико би у трафо-станице био уграђен уређај који је изумео Горан Митић из села Шарлинац.

Изумео уређај који спречава крађу струје

Захваљујући његовим патентима потрошачи би могли да заштите своје електричне апарате од прегоревања, а Југоисток крађу струје. Ипак, његови проналасци још нису ни атестирани, па не користе никоме.

Горана Митића електротехника занима од малена. Иако није завршио студије електронике, 6 пута је награђен на изложби изума на Тесла фестивалу. У пословници Југоистока у Дољевцу ради од средине 2009.године, али на одређено. За сада је, каже, патентирао 8 изума који могу да користе и потрошачима струје и дистрибуцији. За последњи је, ове године, добио златну плакету.

Ипак, омиљени изум му је уређај који спречава крађу струје за који је добио награду Светске организације за интелектуалну својину у Женеви.

Ништа од Горанових уређаја није чак ни атестирано, а да би привукао финансијере који би уложили у његове изуме, требало би да за њих има заинтересоване купце.

Коментара: 0


#   Југоисток   Дољевац   Крађа струје   Горан Митић   Шарлинац
@EDJugoistok @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима