Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Извештај градоначелнице Ниша Драгане Сотировски о до сада урађеном и плановима за даљи развој града

rssBookmark and Share

Ниш 20.05.2023. Јужна Србија Инфо

У Нишу је у овом тренутку отворено више од 15 градилишта, поручила је градоначелница Драгана Сотировски на конференцији за медије на којој је поднела извештај о томе шта је завршено до сада и који су будући пројекти за развој града.

Извештај градоначелнице Ниша Драгане Сотировски о до сада урађеном и плановима за даљи развој града

ЈКП „Наисус“ је започело реконструкцију мреже у улици Стојана Новаковића, а затим се радови настављају у Зетској, улици Мајаковског и Учитељ Тасиној улици где реконструкције инсталација није било од 1934. године када је водовод изграђен, рекла је Сотировски. На селу у Градској општини Пантелеј завршавамо водовод у Малчи, а затим је на реду Церје, а у Градској општини Палилула решићемо проблем водоснабдевања у Бербатову и Вукманову, каже градоначелница. Она је подсетила да су реконструисане и три сеоске амбуланте и то у Суповцу, Трупалу и Велепољу.

Град убрзано ради и да листе деце која чекају на упис у вртиће више не буде, положили смо камен темељац за нови вртић на Пантелеју, ускоро ће се радити вртић у Трупалу у Градској општини Црвени крст, у Градској општини Медијана вртиће ћемо отворити у згради Месне канцеларије Божидар Аџија и згради Медикотерапије у Чаиру, док у Градској општини Палилула планирамо један вртић на Леденој стени, рекла је Сотировски.

Наредне недеље потписаћемо уговор са Кошаркашким савезом Србије о одржавању Европског првенства за јуниоре последње недеље у јулу, а јуче је почела реконструкција сале Основне школе Мика Антић у којој ће се, поред хале „Чаир“, играти утакмице. Сав приход од улазница које се продају по симболичним ценама, даћемо у хуманитарне сврхе, каже градоначелница.

Коментаришући наводе појединих медија да ове године због недостатка пара неће бити традиционалног плеса матураната, Сотировски је рекла да се ради о потпуним неистинама. Поручујем свима да ће плес матураната бити одржан, али у организацији града Ниша, последњег школског дана за средњошколце 23. маја у подне, на Тргу краља Милана, рекла је градоначелица.

Градска већница за културу и туризам Адриана Анастасов саопштила је да ће од 31. маја до 4. јуна Ниш обележити градску славу Свети Цар Константин и Царица Јелена на којој ће бити до сада највећи број делегација из иностранства-12, али да ће због трагичних догађаја претходних недеља и програм морати да буде прилагођен. Дани славе почеће 31. маја државном церемонијом обележавања Чегарске битке, и уз бројне културне садржаје традиционално ће бити одржан научни скуп византолога „Ниш и Византија“ и академија која је ће овог пута први пут бити организована на археолошком налазишту „Медијана“.

Када је реч о туризму Анастасов је казала да су резултати изузетно добри јер је у прва три месеца било двоструко више страних туриста него прошле године док је домаћих било више за 50 процената. Идуће недеље ће Град Ниш и Туристичка организација представити календар за наредна четири месеца у којима нас, поред осталих културних дешавања, очекују Мизички едикт и Нисомниа, Евергрин фестивал, Музичка и Књижевна колонија, Нишвил и Филмски сусрети, каже Анастасов.


#   Ниш   спорт   туризам   Драгана Сотировски   култура   Филмски сусрети   инфраструктура   Цар Константин и Царица Јелена   Церје
#GradonacelnicaN @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима