Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Јавни извршитељ годишње заради милион евра

rssBookmark and Share

Ниш 12.04.2018. Ало

Јавни извршитељ Миљан Трајковић из Ниша инкасирао је за непуне две године више од два милиона евра!?

MCN
MCN

Извршитељ Трајковић само у 2016. години на име прихода уплатио ПДВ у вредности од 31.425.660 динара, док је за првих осам месеци у 2017. години по истом основу уплатио непуних 20 милиона динара - дакле, преко 50 милиона за мање од две године.

Ово нас даље, простом рачуницом, води до импозантне зараде од минимун 2.135.932 евра или плате од 107.000 месечно.

Наведени приход је, заправо, најмањи промет који је овај извршитељ могао да оствари за мање од две године.

Од импозантне Трајковићеве зараде, држава је добила само плаћен порез, јер извршитељи нису дужни да у републички буџет уплаћују део награде, иако им је поверено јавно овлашћење. Извршитељи, наиме, као и сви други предузетници држави плаћају једино порез.

Поред тога што је оштећена држава, како тврде упућени, оштећени су и грађани, нарочито они слабијег материјалног стања, јер су висине награда и накнада за рад извршитеља баснословне и ван било какве контроле.

Да је тако потврђује и Трајковићево умеће да месечно инкасира у свој џеп 275 српских просечних плата.

Јавним извршитељима је кроз Закон о извршењу и обезбеђењу дата огромна моћ тврди Игор Јакшић, председник удружења “Народна јака Србија”, с тога им је, сматра он, омогућена пљачка и злоупотребу моћи у циљу личног богаћења.

- Овај пример енормне зараде, нажалост, није усамљен. Он као високи функционер Коморе јавних изврштеља (председник извршног одбора) злоупотребљава своју позицију и у самој Комори, тако што спречава жалбе противу њега.

Грађани Ниша који свакодневно долазе у нашу канцеларију, доносе нам документацију, Трајковићева решења и закључке на основу којих се види да је он тим путем "отео" тим људима све што имају. А људи у таквој безизлазној ситуацији помишљају и на самоубиство, док ми свакако, настојимо да им помогнемо најпре правним саветима - каже он и додаје да ће у Удружењу наставити да се боре за увођење закона о имовинском цензусу који ће заштитити зараде и пензије у висини минамалне потрошачке корпе, као и једну некретнину, као основно средство за живот грађана. 

Износом прихода Миљана Трајковића шокирана је и Ранка Савић, председница Асоцијације слободиних независних синдиката.

- Иначе, 400.000 људи прима минималну зараду, а исти број грађана Србије месечно има незнатно већу плату - око 30.000 динара. Лично никада нисам била противник великих плата, међутим у конкретном случају јесам, јер њихов посао доживљавам као отимачину. Људи који се баве овим занимањем не презају ни од чега, чак се ни не труде да предмет доведу до краја, него просто грабе, да што пре све наплате, а ти после њега тужи. Страшно је и то што није свако могао да добије место извршитеља, маса адвоката је напуштала адвокатску праксу и прелазили у извршитеље, питала сам се због чега, а сад ми је јасно - рекла је она и додала да онај ко има емоције не може да ради овај посао.

Нико не зна колико извршитељи зарађују

У Комори јавних извршитеља кажу за “Ало!” да не поседују податке колико извршитељи зарађују месечно јер, како наводе, до сада нису рађене анализе на ову тему.

- Јавноизвршитељском тарифом, коју доноси министар правде, прописана је накнада за рад јавног извршитеља и за стварне трошкове у извршном поступку, као и начин утврђивања висине накнаде и њеног плаћања. Висина накнаде за успешност се одређује према укупно наплаћеном износу потраживања за повериоца. У том смислу износи накнаде се крећу у великим распонима - навели су они одбивши да коментаришу приходе Миљана Трајковића и додали да се из прихода канцеларије јавног извршитеља, плаћају сви трошкови пословања канцеларије (материјални трошкови, зараде запослених, порези).

Ало

Коментара: 8


#   Ниш   Ранка Савић   приватни извршитељи   Миљан Трајковић
@


 

▲ ▼ [+][-]


 • (+13) (-2)

  Alex, 12.04.2018.:
  To bravo, sliku mu dajte, da vidimo ko je taj što se bogati na narodnoj nesreći, da znamo kome da se zahvalimo... Neće ti budu alal te pare, momak.

 • (+14) (-)

  Pera, 13.04.2018.:
  Zaradjuje stranka koja ga je tu postavila.

 • (+7) (-)

  Svetlana, 15.04.2018.:
  Vidi ga sto je sladak mali! Sav okrugao i tako simpaticno bucmast. Dobro se hrani, jer mu je plata dobra! Ima inteligentnu facu decko, nema sta! I sta se vi svi bunite covek se skolovao da drpa i zivi na muci ovog naroda. Bole njega ona stvar za narod, siromahe i nesrecnike, i sve nas! Verujte mi, izvrsava i drpa i za koju godinu nece mirno spavati, a dusu ce veoma tesko ispustiti. Jadnik zaboravio da Onaj Cika Boga bije u glavu! Kad-Tad! Uvek dodje po svoje i naplati bezdusnicima!

 • (+6) (-)

  Svetlana, 15.04.2018.:
  Da! To sam bila Ja! I ovo gore je moj komentar! Smrt fasizmu! - Sloboda Narodu!

 • (+5) (-)

  peki, 26.06.2018.:
  Dao bog da sve pare u apoteci potroši

 • (+) (-)

  mmiodrag, 02.01.2020.:
  Jel to onaj izvrsitelj Miljan Trajković što je u saradnji sa svojom suprugom,sudijom niskog suda,oteo stan Petrovicima u ul Vojvode Misica u Nisu,na pravdi boga?Dok su Petrovići shvatili da je sudija koja je vodila predmet ostvari
  supruga Miljana Trajkovica,ne nosi njegovo prezime,bilo je kasno.Ta sudilica je namerno opstruirala predmet da bi njen muž oteo stan,Vrednost tog stana je verovatno ušla u onih dva miliona € zarade halapljivog izvršitelja,

 • (+) (-)

  miodrag, 07.01.2020.:
  Lako je Miljanu trajkovicu da dzepari sluđene graane niša kad mu u tome pomaže supruga,sudija Milena Simović,tako sto opstruira postupke,krije predmete njenog supruga miljana dok prođe rok zastarelosti i sl.pr.tako su oteli stan u nisu u ul vojvode misica u nisu familiji petrovic

 • (+) (-)

  aleksandra, 10.02.2021.:
  Nalapkao se ,podmicuje policiju i sudije,radi sta hoce


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима