Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Јелени Милошевић признање „Др Миодраг Лазић“ од ГО Медијана

rssBookmark and Share

Ниш 31.05.2021. Јужна Србија Инфо

Јелени Милошевић, најбољем студенту завршне године Медицинског факултета у Нишу у школској 2020/2021. години, председник Градске општине Медијана Небојша Коцић уручио је по први пут награду “Др Миодраг Лазић“. Општина је награду установила у знак сећања на чувеног нишког хирурга, др Миодрага Лазића, који је пре више од годину дана преминуо од последица изазваних корона вирусом.

Јелени Милошевић признање „Др Миодраг Лазић“ од ГО Медијана

-Награда се се састоји од плакете, повеље и новчане награде од 100 хиљада динара. Циљ је очување лика и дела др Лазића, у исто време жеља је да дамо подстицај талентованим младима људима да остану у земљи и буду подршка у сваком погледу нашој држави – рекао је овом приликом Коцић, нагласивши да је политика највеће нишке општине стална брига о новим генерацијама. 

Јелену Милошевић, која је иначе из Врања, за тек установљено признање предложио је Медицински факултет у Нишу. Ово је каже тек једна у низу награда које је током школовања добијала, али је посебна јер носи име чувеног нишког лекара. Каже да јој учење представља уживање, планира да остане у Нишу и настави усавршавање у струци. 

Додели награде присуствовала је и ћерка др Миодрага Лазића, Нина Вујошевић. Она је казала да је догађај изузетно емотиван за њу, јер би њен отац данас славио рођендан. Додала је и да би био пресрећан, да у овом тренутку зна, да је признање са његовим именом припало најбољој студенткињи и да је општина Медијана установила признање под његовим именом. 

У априлу прошле године, у време ванредног стања, када је др Миодраг Лазић преминуо, највећа нишка општина одала је почаст великом нишком лекару интонирањем Марша на Дрину, што је била његова последња жеља и приказом његовог лика на Храму цара Константина и царице Јелене у Светосавском парку. 

Градска општина Медијана је први пут доделила награду у знак сећања на чувеног ратног хирурга 

 


#   Ниш   Медијана градска општина   Медицински факултет   Миодраг Лазић   Небојша Коцић   Миодраг Лазић признање   Јелена Милошевић
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима