Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Клиника за кардиохирургију УКЦ Ниш суочава се са анонимним пријавама - љубомора, политика или нешто "треће"?!

rssBookmark and Share

Ниш 29.02.2024. З. Стојнић, Јужна Србија Инфо

Клиника за кардиохирургију УКЦ Ниш суочила се са ситуацијом у којој је руководство Клинике данас дало исказ полицији због анонимне кривичне пријаве и то само пар дана од када су на седници Комитета за професионалну етику Универзитета у Нишу одржаној 22. фебруара одбачене све пријаве укључујући и ону којом се оспоравају резултати рада студије која је рађена на клиници у току ванредног стања због пандемије коронавирусом 2020.

Фото: Драган Милић ФБ
Фото: Драган Милић ФБ

У пријави се наводи да "видео надзор на клиници није део мреже видео надзора УКЦ Ниш".

Међутим, руководство Клинике тврди да је видео надзор део пројектне документације још од отварања зграде клинике 2014. године. Истичу да Клиника увек ради у складу са законом и да поседује све неопходне дозволе у складу са законом и прописима.

Осим тога, руководство Клинике истиче да Клиника за кардиохирургију УКЦ Ниш нема листе чекања, што сугерише на висок ниво ефикасности у пружању медицинских услуга.

Ова ситуација указује на изазове са којима се суочава здравствени сектор у Нишу и наглашава важност поштовања закона и регулатива како би се осигурало правилно функционисање и транспарентност у раду здравствених установа.

Подсетимо,

на седници Комитета за професионалну етику Универзитета у Нишу одржаној 22. фебруара, донета је одлука која је разрешила све сумње и оптужбе упућене нашој Клиници за кардиохирургију. Наиме, све четири пријаве које су биле поднете, укључујући и оне које су долазиле од директора УКЦ Ниш, др Зорана Перишића, и шефа катедре УНО Хирургија, др Мирослава Стојановића, одбачене су.

Како каже др Дрган Милић директор Клинике за кардиохирургију, одлука представља потврду интегритета и професионализма Клинике, а истовремено наглашава важност поштовања етичких принципа у раду медицинских установа. Тим одлуком, Комитет за професионалну етику Универзитета у Нишу истакао је општи интерес и истину као главне вредности изнад личних анимозитета, нетрпељивости и љубоморе.

"Цела наша Клиника изражава захвалност свим члановима Комитета за професионалну етику на њиховој академској честитости и поштовању професионалних стандарда. Овим се још једном потврђује наша посвећеност високим стандардима у пружању здравствене неге и истраживању, као и поштовање етичких начела у свакодневном раду", казао је Милић.

Директор Клинике за Кардиохирургију Универзитетског клиничког центра (УКЦ) у Нишу, Драган Милић, нашао се у средишту пажње због незваничних тврдњи које сугеришу на његово могуће политичко ангажовање пред локалне изборе у Нишу.

Милић је већ прошле године најавио могућност "уласка у политичко блато", а сада, у разговору за Јужне вести, истиче да је група људи која би чинила нови политички покрет близу одлуке да дефинитивно наступи на изборима.

Ова изјава сугерише на интензивирање припрема и политичких активности те групе "Група грађана Др Драган Милић", што би могло имати значајан утицај на политичку сцену. Очекује се да ће јавност сазнати више детаља о плановима овог покрета у наредним данима.

 


#   Ниш   Драган Милић   политика   Клиника за кардиохирургију   друштво   Универзитетски клинички центар ниш
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима