Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Конференција за новинаре ПУ Врање: Ситуација у Пчињском округу комплексна због миграната

rssBookmark and Share

Врање 30.09.2016. РТВ Врање, Јужна Србија Инфо

Осмомесечни резултати рада Полицијске управе Врање, показују повољнију ситуацију у готово свим областима деловања, речено је између осталог на конференцији за новинаре у Полицијској управи Врање.

Фото: РТВ Врање
Фото: РТВ Врање

Стање криминалитета, општи криминал, сузбијање наркоманије, привредни и еколошки криминал, јавни ред и мир, насиље у породици, заплене акцизне робе, безбедност саобраћаја, су области о којима је на конференцији за новинаре говорио новопостављени начелник Игор Живковић.

Он је истакао да је и онако комплексно подручје рада Полицијске управе Врање, додатно отежано доласком миграната, због кривичних дела као што су  недозвољени прелазак државне границе и кријумчарење људи.

Да полиција ради свој посао доказ су резултати рада у предходних осам месеци.
"Стање је повољно. Што се тиче стања криминалитета извршено  је 1030 кривичних дела, у истом периоду прошле године је било 1131 дело. Расветљено је 72,49 посто дела са непознатим извршиоцима.", каже Игор Живковић.

Много се радило у области општег криминалитета где су најзаступљеније тешке крађе и где је проценат расветљених случајева 85,71. Заплењено је 22 килограма разних врста наркотика, као и велике количине акцизне робе. Повећање је забележено у области еколошког криминалитета.
"Повећан је број кривичних дела на 27 и то је нова појава са којом се сусрећемо.", рекао је Живковић.

Много пажње посвећује се и борби против насиља, где је пријављено 106 починилаца од којих је 13 задржано. Прошле године  задржано је 7 насилника. Пешаци су и даље најугроженија категорија учесника у саобраћају, а у тој области је 110 особа задржано због вожње у алкохолисаном стању. Припадници Полицијске управе Врање посебно су оптерећени радом на сузбијању кривичних дела као што су недозвољен прелазак државне границе и кријумчарење људи.

"54 кривичних дела, ухапшене 15 особе, Границу је прешло преко 90 хиљада људи.", додаје Живковић.

Све нестале особе у овој години су пронађене, а у акцијама Цунами и Циклон ухапшене су четири особе са нашег подручја, рекао је Живковић. Леш пронађен код Марковог Калета је идентификован и ради се о мушкој особи са територије града.

Коментара: 0


#   Врање   полиција   криминал   безбедност   ПУ Врање   насиље у породици   медији   конференција   јавни ред и мир   мигранти   кријумчарење људи   Игор Живковић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима