Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Лето се проширило на пролеће и јесен, годишње и до 30 топлих дана више

Bookmark and Share

17.04.2023. РТС

Метеоролог Владимир Ђурђевић током гостовања на РТС-у, казао да је раније у Србији годишње просечно било 90 летњих дана, а сада имамо 20 до 30 дана више летњих температура. "Лето се проширило на пролеће и јесен. Зиме су постале благе, више личе на позну јесен, снег се мало задржава", каже Ђурђевић.

Илустрација
Илустрација

Метеоролог Владимир Ђурђевић рекао је гостујућу у Београдској хроници да је зима била трећа најтоплија у Бограду, а друга најтоплија у Србији.

Према његовим речима, сутра и прекосутра  се очекује време слично данашњем, ред кише и сунца, а температура до 15 степени. Ђурђевић најављује стабилизацију времена од среде и прави пролећни викенд са лепим временом. Међутим, како је рекао, следеће недеље се може очекивати опет клацкалица - ред кише и ред сунца.

Истакао је да не би требало да буде оштријег захлађења током пролећа.

"Ово је пролеће како треба да изгледа и зато би требало да се радујемо. Од 1. маја стабилизација времена. Мај је познат по наглим променама. Температуре ће бити у просеку и мало више падавина", рекао је метеоролог.

Раније је у Србији годишње просечно било 90 летњих дана, односно дана када је температура виша од 25 степени.

Ђурђевић је објаснио да сада имамо 20 до 30 дана више летњих температура. "Лето се проширило на пролеће и јесен. Зиме су постале благе, више личе на позну јесен, снег се мало задржава", каже Ђурђевић.


#   метеорологија   лето   годишње доба
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима