Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Литургија у манастиру Свете Тројице у Габровцу крај Ниша: Духовни догађај у дане Часног поста

rssBookmark and Share

05.04.2024. Јужна Србија Инфо

Данас је у прелепом амбијенту, нступајећег Васкрса и пролећа манастира Свете Тројице у Габровцу крај Ниша, служена Света литургија која је представљала изузетан духовни догађај за вернике овог краја, посебно у време Часног поста.

Литургија у манастиру Свете Тројице у Габровцу крај Ниша: Духовни догађај у дане Часног поста

Литургију је служио протојереј-ставрофор Милутин Тимотијевић, а иза певнице је била Сара Цинцаревић, диригент хора НЦПД "Бранко".

Игуманија мати Симеона предводила је молитвени део, стварајући свечану и дубоко духовну атмосферу.

Овај догађај је био не само верски важан већ и културно-значајан за локалну заједницу, представљајући спој традиције, вере и уметности. Верници су имали прилику да се помоле и уживају у благословима овог Светог места, док су појци додатно обогатили литургијско искуство.

Манастир Свете Тројице у Габровцу представља духовно средиште овог краја, а Литургија која је одржана показала је дубоку повезаност верника са својом вером и традицијом.

Овај величанствени догађај оставља неизбрисив утисак на све присутне и потврђује важност духовности у савременом друштву.

Врници су уз молитву осетили тај неизбрисив дух природе и Божјег мира, прилика каква се ретко среће у урбаним срединама.


#   Сара Цинцаревић
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима