Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ломљење Чеснице у организацији Градске општине Медијана и Нишке Епархије (Видео)

rssBookmark and Share

Ниш 07.01.2022. Јужна Србија Инфо

Златнике у чесници, које је грађанима Ниша даривала Градска општина Медијана, пронашлe су Сташа Вељковић (10 година) и Натали Величковић (55 година).

Ломљење Чеснице у организацији Градске општине Медијана и Нишке Епархије (Видео)

Градска општина Медијана, у сарадњи са Епархијом нишком, на Бадњи дан, организовала је налагање Бадњака и  „Ломљење чеснице“ на платоу испред Храма Св.цара Константина и царице Јелене. 

Благосиљање, освећење и ломљење Чеснице обавило је свештенство Нишке Епархије, на челу са Његовим Преосвештенством, Владиком Нишким Арсенијем. 

„Изузетно ми је драго што Градска општина Медијана, Бадњи дан слави са пријатељима, јер је то празник, који се прославља у кругу најдражих. Око Чеснице се окупља породица и ми смо овим окупљањем, потврдили смо да смо једна велика породица“, рекао је овом приликом, председник највеће нишке општине и додао да је «Велики одзив грађана, најдрагоценији дар прославе овог благог дана, који показује да традиција нашег народа живи.

Честитајући сутрашњи празник, председник Градске општине Медијана, пожелео је суграђанима „добре, будуће дане, дане без страха од живота. Дане у којима Медијана, Ниш, наша Србија неће одустати од будућности!“
Председник Коцић је, у име Градске општине Медијана, захвалио  свештенству Епархије нишке, на челу са Владиком Нишким Арсенијем, које је учинило да ломљење Чеснице има свечарски карактер и окупљеним  грађанима, јер су достојанствено прославили данашњи  православни празник. 

Председник је захвалност упутио и Одреду извиђача „Вожд Карађорђе“, који су учествовали у реализацији догађаја и представницима Млина Стевановић из Малошишта, који је обезбедио чесницу.

У сусрет божићним празницима, овом приликом, приређен је ватромет и уз поштовање епидемиолошких мера услед пандемије ковида 19, у парку Свети Сава, делили су се бадњаци и иконице, а служени су вино, чај, суво воће. 

Догађају су прусуствовали начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић, командант Копнене војске, генерал-потпуковник Милосав Симовић и командант Треће бригаде копнене војске, бригадни генерал Слађан Стаменковић.

Градска општина Медијана свим православним верницима честита Бадњи дан, са  жељом да у миру, здрављу, срећи и љубави, у кругу својих најближих дочекају и прославе најрадоснији празник - Божић.

ВИДЕО: АМ  ПРЕС


#   Ниш   Божић   Медијана градска општина   Храм цара Константина и царице Јелене   Милосав Симовић   чесница
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима